Húsevő baktérium tette tönkre Kiss Dániel karrierjét

Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou -
húsevő baktérium gátfutás Kiss Dániel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évekkel ezelőtt fertőződött meg a baktériummal a sportoló, de azóta sem tud belőle tökéletesen felépülni. 

2011-ben kezdődött az Európa-bajnoki bronzérmes gátfutó betegsége, melynek következtében műtétek sorozata várt rá. Dániel azóta már felépült, de sajnos valamelyest egész életében végig kíséri az egykor elszenvedett betegség.

"Nagyon szerettem volna kijutni a harmadik olimpiámra 2016-ban, de nem sikerült. Az első tavalyi versenyen még indultam, de megsérültem, s utána nem tudtam többé rajthoz állni. Sajnos ugyanez történt 2015-ben is. A legutóbbi normális szezonom a 2012-es volt. Távol vagyok a régi önmagamtól, a testem nem úgy muzsikál, ahogyan szeretném" - mesélte Dániel.

Húsevő baktérium tette tönkre Kiss Dániel, gátfutó karrierjét Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Természetesen a 34 éves férfi nem szeretne kifogásokat gyártani, de véleménye szerint összefüggésben állnak a folyamatos lesérülések a régi betegségével, ugyanis mindig ugyanaz az izomlánc sérül.

Húsevő baktérium falta fel az apa végtagjait

A 34 éves apuka novemberben megfázott, legalábbis kezdetben ezt hitték. A férfi azóta elvesztette mindkét lábát, a bal kezét, a száját, valamint az arcán lévő bőrének egy részét is. A részleteket itt tudod elolvasni.

A lehető legrosszabbkor történt ez vele, hiszen akkor volt sportolói pályafutása csúcsán, és úgy érzi többé nem fog már versenybe szállni gátfutóként, de ettől függetlenül az aktív sportolást nem adja fel, jelenleg erőnléti edzőként tevékenykedik - írta meg a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.