A hüvelyi folyásról bővebben

Forrás: Dreamstime -
hüvely hüvelyfertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hüvelyi folyás sokak számára jelenthet bosszúságot, amikor megváltozik a mennyisége, a szaga vagy az állaga. Pedig hálásnak kellene lennünk, mert ezek az eltérések sok esetben egy meglévő betegségre próbálják felhívni a figyelmünket. 

Minden nő rendelkezik normális hüvelyi folyással. Fő szerepe a fertőzésekkel szembeni védelem azáltal, hogy tejsavbaktériumot tartalmaz, amely meggátolja a különböző mikroorganizmusok letelepedését: nagyobb mennyiségben termelődik menstruáció előtt, ovuláció és terhesség idején, valamint nemi izgalom hatására.

Így jelez a nemi szerved - Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

A normális hüvelyi folyás változása általában valamilyen fertőzés meglétét jelzi. Ha megváltozik a váladék mennyisége, szaga, színe és állaga, akkor jó eséllyel valamilyen bakteriális vagy gombás fertőzéssel állunk szemben. Ez esetben a váladék sűrű lesz, és darabos, sárgás vagy zöldes színű, valamint kellemetlen szagú. Gyakran égető, viszkető érzés is párosul mindehhez.

3 dolog, amitől rossz ízű lesz a vaginád (18+)

A legújabb kutatások szerint a vagina íze és illata nagyban függ attól, hogy milyen ételeket fogyasztottunk a nap folyamán. Összeszedtünk három olyan dolgot, amely után nem lesz kellemes a párodnak odalent. Olvass tovább itt.

Általában ennek hátterében az úgynevezett e-coli baktérium áll, amely mivel a végbelünkben nagy mennyiségben előfordul, így könnyedén bekerülhet a hüvelybe, ahol viszont nem látják szívesen. Gyógyszerrel vagy hüvelykúppal könnyedén kezelhető, de ha nem megyünk el vele orvoshoz, akkor komoly szövődményeket okozhat.

Miért változhat meg az egészséges hüvelyi folyás?

  • hüvely irrigálása
  • gyógyszerek (pl. antibiotikum)
  • megfelelő intimhigiénia hiánya
  • szexuális úton történő fertőzés
  • hormonprobléma
  • méhszájseb
  • endometriózis
  • méhnyakrák
  • pszichés zavarok

Nem szabad félvállról venni a tüneteket, ugyanis ha nincs megfelelően kikezelve, akkor később krónikussá válhat, és komoly szövődményekkel, például meddőséggel is járhat.

4 lábbal és 2 pénisszel született egy kisfiú - Videó!http://www.life.hu/drlife/20170210-megoperaltak-a-negylabu-ketpeniszu-kisbabat.htmlÉrdekes rendellenességgel született egy kisfiú Indiában: 4 lábbal és két nemi szervvel jött a világra. Dr. Life--Miért ilyen magas a koraszülöttek száma?http://www.life.hu/drlife/20170209-miert-magas-a-koraszulottek-szama-magyarorszagon.htmlNépbetegségnek számít, általánosságban mégis elmondható, hogy mind az édesanyák és a kismamák, mind pedig a társadalom keveset tud a koraszülésről és korababákról. De mi lehet ennek az oka? Többek között ezt a kérdést jártuk körül dr. Joó József Gáborral, a Semmelweis Egyetem I. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika egyetemi adjunktusával. Dr. LifeThinkstockPumped Gabo kórházba került - Videó!http://www.life.hu/drlife/20170210-korhazba-kerult-pumped-gabo-video.htmlMi történhetett Pumped Gabóval? A birtokunkba jutott felvételen az látható, hogy a pumpálós táncáról elhíresült fiú kórházban van, és éppen a műtőből tolják ki... Dr. LifeOrigoÉkszerként tekint szörnyű égési sérüléseire Alyssa McDonaldhttp://www.life.hu/drlife/20170208-alyssa-mcdonald-ekszerkent-tekint-szornyu-egesi-seruleseire.htmlAlyssa McDonald két éves volt, mikor magára ránotta a forró vajjal teli serpenyőt. Az arca 75 százaléka megégett. Több mint száz műtéteje volt, és úgy döntött, hogy nem fekszik többet kés alá, hiszen valójában imádja sebhelyeit. Dr. LifeOrigoMagosi Viktória leukémiás modell túl van a negyedik kemoterápiánhttp://www.life.hu/drlife/20170209-magosi-viktoria-leukemias-modell-kezelesekre-jar.htmlSemmitmondó fájdalommal kezdődött, ám hamarosan kiderült, hogy nagy a baj. Magosi Viktóriáról kiderült, hogy leukémiás. Haladéktalanul megkezdte kezelését, és már túl is van a negyedik kemoterápián. Elárulta, hamarosan kiderül, hogy testvére vagy édesanyja lehet-e a csontvelődonorja. Dr. LifeOrigoDrogot csempésztek egy gyerek szülinapi tortájábahttp://www.life.hu/drlife/20170209-drogot-csempesztek-egy-gyerek-tortajaba.htmlSzerették volna feldobni a szülinapi partit, végül három ember is kórházba került a tortába csempészett drog miatt. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.