Allergiás reakció miatt lett súlyos beteg egy lány

Forrás: Facebook -
Vakság allergia festék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szemöldök- és szempillafestés miatt majdnem egy életre elveszítette a látását a fiatal lány. 

A 16 éves Tylah Durie szerette volna befesteni a szemöldökét és a szempilláját, de sajnos a végeredmény súlyos allergiás reakció lett.

Forrás: Facebook

Nagyon rövid idő alatt, 30 perccel a festék felhelyezése után már jelentkeztek a tünetek: Tylah szemöldöke vörös lett, és felduzzadt, apró hólyagok jelentek meg rajta. A szeme annyira bedagadt, hogy alig tudta kinyitni.

"Olyan érzés volt minden egyes pislogás, mintha egy marék homokot szórtak volna a szemembe" – mesélte a tinilány.

A szörnyű allergiás reakció egy úgynevezett Paraphenylenediamine nevű vegyi anyag miatt alakult ki, amely a szemöldökre és szempillákra felvitt festékben is megtalálható. Sajnos Tylah nem végzett bőrpróbát, amellyel kimutatható lett volna az érzékenység.

"Sokkos állapotban voltam. Sírtam, mert nagyon féltem, hogy elveszítem a látásom."

Szerencsére azonban még pont időben kapott orvosi segítséget, ezért sikerült megmenteni. Tavaly ősszel egy hasonló allergiás eset miatt egy nő majdnem meg is halt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.