Kanyaró miatt veszítette életét egy 2 éves kislány

Forrás: Thinkstock -
halál kislány kanyaró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlen, hogy a mai világban még megtörténhet, hogy valaki kanyaróban hal meg. Ám most mégis megtörtént: egy 2 éves kislány veszítette életét.

Nagyváradon történt a tragikus haláleset a kislánnyal, akit Szatmár megyéből szállították át Nagyváradra. A beteg gyereket először Kolozsvárra akarták szállítani, de ott nem fogadták, az állapota pedig nagyon válságos volt.

Nem kapott védőoltást a kislány, aki kanyaróban halt meg Forrás: Thinkstock

Amint az intézményhez értek, azonnal az intenzív osztályra szállították, elkülönített részen foglalkoztak vele, de sajnos néhány órával később életét vesztette. A gyermek egy rossz körülmények között élő roma családból származott, másik 14 testvérével együtt, akik közül 8-at februárban már kezeltek kanyaróval, valószínűleg tőlük kapta el a fertőzést.

Vélhetőleg azért futott végig a családon a betegség, mert a szülők nem adatták be a védőoltást a gyermekeknek. - írta meg a SzabolcsOnline.

Hasonló eset történt 2015-ben Berlinben is.

Bizonyos információk szerint Szegeden is van két kanyarós beteg. Az egyikőjük klinikai alkalmazott, a másik beteget pedig Makóról szállították a Szegedi Tudományegyetemre Klinikai Központjába. A hírek szerint mindkettejüket elkülönítve kezelték, és már túl vannak a fertőző stádiumon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.