26 éves spermákból született egészséges ikerpár

Forrás: Cultura Creative/© Cultura, all rights reserved./Callista Images -
ikrek Guinness Rekordok Könyve fagyasztás spermium
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem csoda, hogy ezzel a teljesítménnyel már a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült a férfi, aki egy betegség miatt fagyasztatta le a hímivarsejtjeit.

A férfi 21 éves korában döntött úgy, hogy lefagyasztja a hímivarsejtjeit, ugyanis egy rákos megbetegedés miatt kemoterápiára szorult, ami sok esetben okoz meddőséget.

Ennek következtében a spermiumok összesen 26 évet és 243 napot töltöttek fagyasztott állapotban, majd 2010-ben kiolvasztották őket, amikor a párjával gyereket szerettek volna.

Képünk illusztráció Forrás: Cultura Creative/© Cultura, all rights reserved./Callista Images

Mesterséges úton megtermékenyítették a hímivarsejteket, majd 9 hónappal később egy egészséges ikerpár látott napvilágot, egy kisfiú és egy kislány személyében. Az ellentétes nemekből ítélve nem egypetéjű ikrekről van szó.

A férfi azonban csak idén, 2017-ben állt elő a történetével, mikro megtudta, hogy név nélkül is be lehet kerülni a Guinness-rekordok könyvébe. Az eddigi csúcstartó Alex Powell volt, akinek 23 évig voltak lefagyasztva a hímivarsejtjei - írta meg az Origo.

Bizarr! A sperma lenne a szép bőr titka?

Tracy Kiss szépségvlogger állítja, hogy a spermapakolásnál jobb dolog nem is történhet egy nő arcbőrével. A faiatl nő arcpakolást is készít belőle. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.