Szívszorító: Rákbeteg hallgató utolsó kívánságát teljesítette a Semmelweis Egyetem

melanóma PhD
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különös kérés érkezett néhány hete a Semmelweis Egyetem Doktori Tanácsának elnökéhez. Orbán Csaba hallgató gyorsított eljárásban szerette volna megvédeni a PhD-disszertációját. Ritka az ilyen kérés, általában a halasztást szokták kérvényezni.

Orbán Csaba, a patológiai doktori iskola egészségtudományi program hallgatója előrehaladott melanómában szenvedett, ezért kérvényezte a gyorsított eljárást. Kérésének eleget tettek, pár nap alatt mindent megszerveztek. A tárgyalóban jelen voltak az oktatók, a hallgató szülei és kezelőorvosai. Sajnos Csaba már nem tudott beszélni, így írásban védte meg a disszertációját, amit a bizottság titkára olvasott fel.

Csaba kiváló munkát végzett, a bizottságnak könnyű dolga volt, summa cum laude minősítéssel javasolta a fokozat odaítélését az Egyetemi Doktori Tanácsnak. A Semmelweis Egyetem honlapján olvasható beszámoló szerint a döntés kihirdetése megrendítő volt.

Csaba a húsvét előtti napokban elhunyt, remélhetőleg békében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.