Amputálták a hétvégén karambolozó 17 éves Billy Monger lábait

Forrás: Facebook/Billy Monger Racing -
Billy Monger amputáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Súlyos baleset árnyékolta be az autósportok rajongóinak húsvéti hétvégéjét. Vasárnap ugyanis a Donington Parkban rendezett brit F4-es futamon a 17 esztendős Billy Monger nagy sebességgel rohant bele az előtte lerobbant társa, Patrik Pasma autójába. A fiatal pilótát több mint másfél óra után tudták csak kiszabadítani az autójából, és mindenki a legrosszabbtól tartott.

A tinédzsert a pályáról mentőhelikopterrel szállították egy nottinghami kórházba, ahol az orvosok stabilizálták az állapotát, felmérték a sérüléseit, és mindent megtettek a sportoló teljes felépülése érdekében.

Billy Monger Forrás: Facebook/Billy Monger Racing

Sajnos azonban Monger mindkét lábszára olyan mértékben sérült a balesetben, hogy nem maradt más megoldás, mint a térd alatti amputáció. Meg nem erősített információk szerint a versenyzőt jelenleg mesterséges kómában tartják és napokon belül felébreszthetik – tájékoztat a Nemzeti Sport.

Az ifjú versenyző csapata, a JHR természetesen nem engedi el a pilóta kezét, és a brit autósport neves alakjaival karöltve közösségi finanszírozás keretében szeretnének adományokat gyűjteni Mongernek, így segítve a fiatal sportolót, hogy „le tudja győzni az életét megváltoztató sérüléseket".

Billy Monger Forrás: Facebook/Billy Monger Racing
Összefüggés lehet az anorexia és a lisztérzékenység között?http://www.life.hu/drlife/20170412-az-anorexia-es-a-liszterzekenyseg-betegsegek-osszefugghetnek.htmlAz anorexiát és a lisztérzékenységet is a 21. század betegségeinek tartják: a statisztikák szerint az Egyesült Államokban 141 emberből 1 cöliákiás, és nagyjából 30 millióra tehető azoknak a száma szintén az USA-ban, akik valamilyen étkezési zavarban szenvednek. Egy nemrég készült kutatás pedig rávilágított arra, hogy összefüggés lehet a két betegség között: az eredmények szerint nagyobb eséllyel lesznek a későbbiekben anorexiások azok, akik lisztérzékenyek. Dr. Life--Végtagok nélkül született egy kisbaba: Fotók!http://www.life.hu/drlife/20170419-karok-es-labak-nelkul-szuletett-egy-baba.htmlElképesztő orvosi eset látott napvilágot nemrég: egy kisbaba végtagok nélkül érkezett a világra. Szívszorító látvány! Dr. Life--Egy HIV-fertőzött színész gyanúja miatt áll le a pornóiparhttp://www.life.hu/drlife/20170419-nemi-beteg-szinesz-miatt-allitottak-le-a-pornofilmgyartast.htmlAz egyik színészt HIV-fertőzöttnek gondolják, de a biztonság kedvéért leállították a filmgyártást, amíg nem készülnek el a friss leletek. Dr. LifeThinkstockLógó fenékimplantátumon szörnyülködnek az orvosok: Fotó!http://www.life.hu/drlife/20170419-igy-nez-ki-egy-elrontott-fenekimplantatum.htmlÍme egy újabb példa, hogy nem szabad akárkire bízni egy plasztikai műtétet. Ez a nő biztosan tanult a hibájából, ugyanis elképesztően elrontották a fenekét. Dr. LifeOrigoKiderült, hogy Prince háza tele volt fájdalomcsillapítókkalhttp://www.life.hu/drlife/20170419-prince-haza-tele-volt-fajdalomcsillapitokkal.htmlA legendás énekes, Prince túladagolásban hunyt el lassan egy évvel ezelőtt. A zenész házát halála után alaposan átkutatták, az erről szóló dokumentum szivárgott ki nemrég. Kiderült, hogy a sztár otthona telis-tele volt különböző gyógyszerekkel, amelyeket sokszor nem is az ő nevére írtak fel. Dr. LifeAFP6 cikinek gondolt dolog, amit minden nő megtapasztal a menstruáció idejénhttp://www.life.hu/drlife/20170412-6-ciki-dolog-a-menstruacio-idejen.htmlTe is folyton ellenőrizgeted a nadrágod állapotát a menstruáció alatt? Nem bírsz (és nem is akarsz) leállni az evéssel? Most összegyűjtöttünk hat olyan dolgot, amelyek miatt kínosan érezheted magad a menzeszed idején – miközben mindenki más is pontosan ugyanezeken megy át. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.