Nyolcszor gyorsabban öregszik az átlagosnál a 21 éves fiú: Fotó

Forrás: NORTHFOTO/© Newslions / SWNS/Newslions / Swns -
betegség halál öregedés genetika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon ritka genetikai betegségben szenved egy 21 éves fiú. A kór következtében 8-szor gyorsabban öregszik a normálisnál, így történhet meg, hogy jelenleg egy 160 éves testbe zárva él. 

Rupesh Kumar egy 21 éves indiai fiú, aki ritka genetikai elváltozással érkezett a világra. A betegségét progéria vagy Hutchinson–Gilford-progéria szindróma (HGPS) néven jegyzi a szakirodalom, és arról lehet felismerni, hogy elképesztő fiatal korban produkálni kezdi a test az öregedés jeleit.

Senki nem tudja, meddig élhet még a 21 éves fiú Forrás: NORTHFOTO/© Newslions / SWNS/Newslions / Swns

A neve is tartalmazza az alattomos tulajdonságait: a pro = korai, a géria = öregedés a latin nyelv szerint.

Különösen ritka, ezért nagyon kevés dokumentált esetről tudunk. Nagyjából

8 millióból egy gyermek születik ezzel a betegséggel,

és általában a serdülőkornál tovább nem szoktak életben maradni. Rupesh éppen ezért különlegesnek számít, ugyanis ő már túljutott a tinikoron, és még mindig életben van.

A teste állapota olyan, mint egy 160 éves emberé Forrás: NORTHFOTO/© Newslions / SWNS/Newslions / Swns

A fiatal férfi mindössze 20 kilogrammot nyom, és azt sajnos senki nem tudja, hogy mennyi van még hátra az életéből. A szülei szerint egészségesen vagy egészségesnek tűnő állapotban született, és csak később jelentek meg rajta a betegség jelei.

80 éves öregemberként született a kisbaba

Az újszülött kisbaba egy ritka rendellenességgel született Bangladesben: úgy néz ki, mint egy 80 éves öregember. Az orvosok világszerte megdöbbentek az állapotán, a szülei szerint viszont csodagyerek. Olvass tovább itt...
"Ne kövesd el ugyanazt a hibát, amit én" – Őszinte vallomás egy egykori bulimiástólhttp://www.life.hu/drlife/20170418-egy-bulimias-lany-tortenete.htmlAz étkezési zavarokról, köztük a bulimiáról sok helyen sok mindent megírtak már. Ám egészen más olvasni róla, mint benne lenni és átélni a vele együtt járó nehézségeket, helyzeteket és dilemmákat. Ashley Marcin nagyjából 10 éven át volt bulimiás – most első kézből megtudhatod, mit jelent ezzel az étkezési rendellenességgel együtt élni. Dr. Life--Mitől ragyognak a 60 feletti sztárhölgyek? Tanulj tőlük!http://www.life.hu/drlife/20170413-60-feletti-sztarok-titkai.htmlEgy olyan világban, mint Hollywood, könnyű elhinni, hogy harminc felett véget ér az élet. Ám hála néhány híres nőnek, azt is tudjuk, hogy egyáltalán nem muszáj, hogy ez így legyen. Most következzen hat világszerte elismert, hatvan felett járó nő, akik bebizonyították, hogy plasztikai műtétek nélkül is lehet élni, magabiztosságukkal pedig simán kenterbe verik huszonéves kolléganőiket is. Dr. Life--Összefüggés lehet az anorexia és a lisztérzékenység között?http://www.life.hu/drlife/20170412-az-anorexia-es-a-liszterzekenyseg-betegsegek-osszefugghetnek.htmlAz anorexiát és a lisztérzékenységet is a 21. század betegségeinek tartják: a statisztikák szerint az Egyesült Államokban 141 emberből 1 cöliákiás, és nagyjából 30 millióra tehető azoknak a száma szintén az USA-ban, akik valamilyen étkezési zavarban szenvednek. Egy nemrég készült kutatás pedig rávilágított arra, hogy összefüggés lehet a két betegség között: az eredmények szerint nagyobb eséllyel lesznek a későbbiekben anorexiások azok, akik lisztérzékenyek. Dr. Life--Judy arcának két fele nem egyformán öregszikhttp://www.life.hu/drlife/20170420-judy-arca-nem-egyforman-oregszik.htmlEddig 35 beavatkozáson van túl Judy, de bármennyire is szeretné, még nincs vége. Az arca két fele ugyanis másképp öregszik, a műtött részekre jobban hat az idő, amit majd később korrigálni kell. Dr. Life--Zalatnay Cini 8 milliót követel a bevásárlóközponttól bordatörése miatthttp://www.life.hu/drlife/20170420-zalatnay-cini-8-milliot-kovetel-a-bevasarlokozponttol.htmlZalatnay Cinit egy bevásárlóközpontban érte baleset, hat bordája tört el. Kárpótlást követelt az énekesnő, mert emiatt sok fellépéstől esett el. Peren kívül nem sikerült megegyezniük, így bíróságra viszik az ügyet. A kiesett bevételek miatt 8 milliót követelnek az üzlettől. Dr. Life--Amputálták a hétvégén karambolozó 17 éves Billy Monger lábaithttp://www.life.hu/drlife/20170420-billy-monger-labait-amputalni-kellett.htmlSúlyos baleset árnyékolta be az autósportok rajongóinak húsvéti hétvégéjét. Vasárnap ugyanis a Donington Parkban rendezett brit F4-es futamon a 17 esztendős Billy Monger nagy sebességgel rohant bele az előtte lerobbant társa, Patrik Pasma autójába. A fiatal pilótát több mint másfél óra után tudták csak kiszabadítani az autójából, és mindenki a legrosszabbtól tartott. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.