70 éve nem evett és nem ivott egy férfi

2017.05.10. 18:17

Egy indiai férfi állítja: nem evett, és nem ivott az elmúlt 70 évben. Lehetséges ez? 

Értetlenül állnak a tudósok egy indiai férfi előtt, aki állítja: már 70 éve nem evett, és nem ivott semmit. A megdöbbentő az, hogy ennek ellenére makkegészséges. 

Prahlad Jani Ahmedabad elmondása szerint 8 éves korában kapott áldást egy istennőtől, és azóta nem fogyaszt sem ételeket, sem italokat. Arra a kérdésre, hogy minek köszönheti az energiáját, azt válaszolta, hogy őt a meditáció gyakorlása tartja ilyen jó egészségben.   

Prahlad Jani, akit a meditáció tart ilyen egészségesenForrás: AFP/Sam Panthaky

2010. április 22-től május 6-ig megfigyelés alatt tartották Prahlad Janit, mert nem akarták elhinni, amit a férfi mondott. Sudhir Shah egy 35 fős kutatócsoport kíséretében vizsgálta a férfit, hogy kiderítsék az igazságot. 

A 15 napig tartó tesztidőszak alatt folyamatos kamerás megfigyelés alatt volt, nem hagyhatta el a szobáját, kivéve, amikor vizsgálatokat végeztek rajta. Napi szinten laborvizsgálatokat is készítettek, és a vécét is lezárták, ugyanis a férfi állította: neki még ürítenie sem kell soha. 

A tesztidőszak végén be kellett látniuk, hogy a férfi igazat mondott, de továbbra sem értik, hogy minek köszönhetőek a tökéletes leletei - írta meg a Collective Evolution

egészségélelemmegvonás