Cseh Laci: "Az én kutyusom a család viccmestere"

kutya állat szívféreg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tolvai Reniben, Cseh Laciban és Varga Győzőben egy valami biztosan közös: mégpedig az, hogy mindhárman imádják négylábú kedvencüket. Épp ezért nem csak arra fordítanak gondot, hogy minél több közös programot szervezzenek kutyusukkal, hanem a kedvencek egészségére is fokozottan odafigyelnek. Hallottak a kutyákra halálos veszélyt jelentő szívférgességről is, amelyet szúnyogok terjesztenek. Szerencsére még egyikük kedvence sem fertőződött meg a végzetes kórral és azt is elárulták, hogy mit tesznek azért, hogy ez így is maradjon.

Tolvai Reni, Cseh Laci és Varga Győző mindhárman családtagként tekintenek kutyusukra, akiknek nem csak boldogsága, hanem az egészsége is kiemelten fontos a felelős gazdik számára. Épp ezért tartotta fontosnak a három híresség, hogy felhívják a figyelmet a május 10-i szívférgesség napjára, amikor a már hazánkban is egyre gyakrabban előforduló megbetegedés, a szívférgesség, a szúnyogok és a betegség elleni védekezés kerül fókuszba.

Tolvai Reni és kutyája Forrás: Redlemon

Tolvai Reni kutyusa egy öt éves kis szőrpamacs, aki inkább a nagyobb testű kutyapajtikat részesíti előnyben. A kis yorkshire terrier rajong a vízpartokért, ezért gazdija, ha csak teheti, szívesen magával viszi strandolni is. A vízparton azonban nem csak a felhőtlen szórakozás és napsütés várja a kis Luxy-t, hanem egy halálos betegség, a szívférgesség is leselkedik rá. „Igyekszem a jövőben még nagyobb figyelmet fordítani arra, hogy elkerüljük a szúnyogcsípést és így a szívféreg fertőzést is. Sokat járunk Luxy-val vízpartra, de sajnos többször tapasztaltam azt, hogy a többi strandoló nem örül a kutyám jelenlétének, aki egyébként összesen másfél kilogramm. Ezért szuper kezdeményezésnek tartom, hogy például már Balatonföldváron is van kutyás strand, illetve azt is, hogy elkészült a Kutyabarát Balaton Élménykalauz, amelyből a kedvencükkel nyaralók tájékozódhatnak a környékbeli kutyás programlehetőségekről" – mondta el az énekesnő, akivel Cseh Laci világ- és Európa-bajnok magyar úszó is teljesen egyetértett.

Cseh Laci és kutyája Forrás: Redlemon

„Az én kutyusom a család viccmestere. Alvás közben érdekesebbnél érdekesebb pózokat képes felvenni és még horkol is hozzá. Yoda nagyon szeret kutyaiskolába járni, ahol eddig az első két szintet sikeresen teljesítette is, idén pedig azt tervezem, hogy beiratom őt a következő tanfolyamra. Nem csak Yoda egészsége szempontjából hasznosak ezek az edzések, hanem közben én is nagyon jól érzem magam" – árulta el Laci, aki nyaralni viszont nem szokta magával vinni a kis shar pei-t, mivel az egyenesen retteg a víztől.

Varga Győző és kutyája Forrás: Redlemon

Varga Győzőék 10 éves golden retriever kutyusa is igazi családtag, és mivel a gazdi szívügye kutyája szívének egészsége, ezért már évek óta kiemelt figyelmet fordít a szívférgesség megelőzésére. „Fontos kezdeményezésnek tartom a május 10-i szívférgesség napját. Évente elviszem Bizsut az állatorvoshoz, ahol egy gyors vérvizsgálattal megállapítják, hogy megfertőződött-e. A szívférgesség szűrés eredménye eddig szerencsére mindig negatív lett és így én is megnyugodhattam. Rendszeresen védjük Bizsut cseppekkel a szúnyogoktól és a szívférgek ellen is, hiszen gyakran járunk a Margitszigetre, ahol tavasszal és nyáron rengeteg a vérszívó" – árulta el az Irigy Hónaljmirigy oszlopos tagja, aki olyan elhivatottan védi a kutyus egészségét, hogy ha teheti, maga vadássza le a környéken zümmögő vérszívókat.

A csendes gyilkos – a vastagbélrákhttp://www.life.hu/drlife/20170511-a-vastagbelrakrol.htmlA vastagbélráknak nincsenek teljesen egyértelmű tünetei, éppen ezért a legnehezebben diagnosztizálható daganatos megbetegedések közé tartozik. Dr. LifeThinkstock5 bizarr baleset, amit csoda, hogy túléltek az emberekhttp://www.life.hu/drlife/20170511-ot-bizarr-baleset-amit-tuleltek-az-emberek.htmlHihetetlen, hogy mire képes az emberi szervezet: gyakran minden tudományos érv ellenére életben maradnak azok a súlyos sebesültek, akiknek a szakemberek nem sok jót jósoltak. Íme, öt igazán bizarr eset. Dr. LifeOrigoNők ezreinek rémálma: az emlőrák és egyéb daganatos megbetegedésekhttp://www.life.hu/drlife/20170511-emlorak-es-mas-noket-erinto-daganatos-megbetegedesek.htmlA WHO adatai szerint ma már többen halnak meg rákban, mint AIDS-ben, TBC-ben vagy maláriában összesen. A férfiak és a nők együttes rákhalálozási világstatisztikájában a tüdőrák vezet, ahol sajnos a magyarok az elsők: hazánkban közel annyian halnak meg évente tüdőrákban, mint korábban tuberkulózisban. De milyen ráktípusok veszélyeztetik még a nőket? Dr. LifeThinkstockTüdőtranszplantáltak indulnak a Kilimandzsáró csúcsárahttp://www.life.hu/drlife/20170512-tudotranszplantaltak-indulnak-a-kilimandzsarora.htmlSzervátültetett emberekkel indulnak orvosok egy különleges kutatómunkára: 5895 méter magasságban, a Kilimandzsárón vizsgálják majd az átültetett tüdők működését. Dr. LifeAFPA daganatos megbetegedésekhttp://www.life.hu/drlife/20170427-a-daganatos-megbetegedesekrol.htmlVajon a daganatos megbetegedések a génjeinkbe kódoltak vagy külső tényezők befolyásolják a kialakulásukat? Dr. LifeThinkstockOkosabbak a szemüvegesek?http://www.life.hu/drlife/20161013-nemet-tudosok-szerint-a-szemuveget-viselok-okosabbak.htmlNémet tudósok szerint a szemüveges emberek általában okosabbak, mint azok, akiknek tökéletes a látása. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.