Celebek, akik nem tudták titkolni, hogy éget és viszket

viszketés herpesz nemi betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fáj, éget, hólyagosodik. Még olvasni is szörnyű róla, pedig a nemi szervi herpesz az egyik leggyakoribb fertőzés a szexuális úton terjedő betegségek közül. Vannak sztárok, akik nyíltan vállalják, hogy hordozzák, mások mélyen hallgatnak, ha előkerül a téma.

David Hasselhoff - Neje kiteregette a szennyest

Az amerikai színész-botrányhős is megismerte már a herpesz okozta fájdalmat. Arról pedig, hogy ezt mindenki megtudja, a volt felesége gondoskodott. Amikor ugyanis 2006-ban beadták a válási papírokat, a neje részletesen beszámolt a férje alkoholproblémájáról és egyéb betegségeiről a lapoknak. Köztük volt a herpesz is, amit még 1989-ben szedett össze Hasselhoff.

Pamela Bach kitálalt a lapoknak David Hasselhoff nemi herpeszéről is Forrás: AFP

Jessica Alba - Egy híres sportoló fertőzte meg

A bioélelmiszerek és a természetes kozmetikumok nagyasszonya. Emlékezetes filmje régen készült, az is limonádé film volt. Hollywoodban régóta pletyka tárgya, hogy a színésznő elkapta a herpeszt, méghozzá egykori pasijától, Derek Jetertől. A színésznőről azt is megírták a lapok, hogy a Valtrex nevű gyógyszert használta. Jeter egyébként híres baseballjátékos, akinek feltehetőleg nem Alba az egyetlen „áldozata". A sportolónak ugyanis olyan barátnői voltak, mint Mariah Carey, Jessica Biel és Scarlett Johansson. Amerikában a pletykalapok csak „herpeszfának" gúnyolják.

Jessica Albát Derek Jeter, a "herpeszfa" fertőzte meg Forrás: Getty Images, AFP

Mi a herpesz?

A nemi szervi herpesz az egyik leggyakoribb fertőzés a fekélyt okozó, szexuális úton terjedő betegségek közül. Két vírust különböztetünk meg. Az egyik típus az orális szex során kapható el, a kettes típus pedig a partner nemi szervével való érintkezésekor. Egyes betegek tünetmentesen hordozzák a vírust, viszont fertőznek.

Jim Carrey - Barátnője halála után derült ki, hogy fertőzött

2016-ban lett öngyilkos Jim Carrey exe, Cathriona White. A nő halála után derült ki, hogy a színész több nemi betegséget is átadott egykori párjának, köztük a herpeszt és a gonorrhoeát. A Radaronline nevű internetes oldal közzé is tett egy bírósági papírt, melyből kiderül, hogy Carrey-nél 2013-ban diagnosztizálták a korábban felsorolt betegségeket. Az egykori barátnő szülei pedig állítják, hogy erről csak később szólt a nőnek, aki nem tudta feldolgozni, hogy megfertőzték.

Jim Carrey és Cathriona White Forrás: Northfoto

Pamela Anderson - Nem tagadja, de kegyetlenül támadják

Ő is azok közé a hölgyek közé tartozik, akiket nem kímélt a nemi szervi herpesz. Amikor a modell-színésznő állapota kitudódott, olyan kegyetlen szalagcímekkel találta szemben magát, mint például a „Bizony, a pucérkodásnak ára van!". Mintha egy meztelen fotózástól el lehetne kapni a herpeszt.

Pamela Andersont sokan támadják a nemi herpesze miatt Forrás: AFP/Kevork Djansezian

A nemi szervi herpesz tünetei:

- A fertőzés utáni 10-14. napot követően fájdalom, pirosodás, hólyagosodás jelentkezik a nemi szerveken.
- A lágyéktáji nyirokcsomók fájdalmassá válnak, és kitapinthatóak lesznek.
- Fájdalmas vizelet- és székletürítés.
- Általános közérzetromlás: fejfájás, láz, gyengeség.
- Nőknél kellemetlen, váladékos folyás.


Liza Minelli - Még a válási papírokban is szerepel, hogy beteg

A színésznő nem beszélt arról, hogy herpesszel fertőzték meg, ellenben – nem túl elegánsan – megtette helyette a volt párja, David Gest. Minelli állapotáról részletesen lehet olvasni a 2007-es válási papírokban.

Liza Minelli és David Gest válási papírjain is szerepel a színésznő nemi betegsége Forrás: AFP

Anne Heche - Brutális apjától kapta el a herpeszt

A színésznő tragikus gyerekkora alatt kaphatta el a herpeszt a saját apjától, aki rendszeresen zaklatta. 13 éves volt, amikor az apja AIDS-ben meghalt. Hache életrajzi könyvében írt apja brutális tetteiről. Több cikk is megjelent azzal kapcsolatban, hogy a lelki és fizikai terrort elszenvedett Heche hordozza a herpeszvírust, ő ezt nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Anne Heche a saját apjától kapta el a betegséget, aki gyermekkorában molesztálta Forrás: Getty Images
5 kilós ciszta miatt nézett ki terhesnek egy nő: Fotó!http://www.life.hu/drlife/20170522-orias-ciszta-miatt-nezett-ki-terhesnek-egy-no.htmlKeahnee Tioke 2 évig élt komoly fájdalmakkal, miután egy golflabda méretű cisztát távolítottak el a testéből. Akkor még nem gondolta, hogy a betegség java még hátra van... Dr. LifeOrigoPeller Mariann pajzsmirigy-daganatban szenvedetthttp://www.life.hu/drlife/20170522-pajzsmirigybeteg-lett-peller-mariann.htmlA híres műsorvezető saját magát tette beteggé a gondolataival, erről mesélt. Azóta nagyon figyel arra, hogy mikor mit kíván magának. Dr. LifeOrigoMentaolajtól izzott egy nő vaginája http://www.life.hu/drlife/20170518-ne-hasznalj-odalent-mentaolajas-tusfurdot.htmlElképesztő eset terjed az interneten: egy fiatal blogger arról mesél, hogyan borult lángokba a vaginája egy egyszerű tusfürdőtől. Dr. LifeOrigoVándor Éva: Tehetetlen voltam a betegséggel szembenhttp://www.life.hu/drlife/20170518-vandor-eva-tehetetlen-voltam-a-betegseggel-szemben.htmlIszonyú betegséggel találkozott Vándor Éva. Dr. LifeFotó: Hámori Zsófia/Life.huA gyógyulás útjára lépett Gidófalvy Attilahttp://www.life.hu/drlife/20170517-gidofalvy-attila-szepen-gyogyul.htmlVégre egy igazi örömhír: Gidófalvy Attila egyre jobban van, és úgy tűnik, lassan visszakaphatja a jól megszokott életét. Dr. Life--Agyvérzése után rehabilitációs központban lábadozik Loretta Lynn countryénekeshttp://www.life.hu/drlife/20170517-loretta-lynn-countryenekes-agyverzese-utan-rehabilitacios-kozpontban-labadozik.htmlLoretta Lynn countrylegenda egy rehabilitációs központban lábadozik azután, hogy a hónap elején agyvérzést kapott - közölte az énekes-dalszerző képviselője hétfőn. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.