Egy kutatás szerint a szőrös férfiak okosabbak

Forrás: Thinkstock -
kutatás férfi szőr intelligencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondolnád, hogy a testszőrzet összefüggésben van az illető intelligenciájával? Állítólag a szőrös pasik okosabbak a szőrtelen társaiknál. 

Egy amerikai pszichiáter állítja, hogy a szőrös testtel rendelkező férfiak intelligensebbek, mint a szőrtelen pasik. Természetesen az eredeti szőrmennyiség a mérvadó, vagyis aki dús szőrzettel született, de később például a borotválás mellett döntött, az is intelligensebbnek számít.

Ugyanis a kijelentés a DTH, azaz a dihidrotesztroszteron nevű hormonnal áll összefüggésben. Ez rokonságban áll a férfi nemi hormonnal, és a szőrnövekedés mellett a szellemi fejlődésben is szerepet játszik.

Egy kutatás szerint a szőrös férfiak okosabbak Forrás: Thinkstock

Ezt állítja Dr. Aikarakudy Alias, aki megállapította, hogy az amerikai orvostanhallgatók 45 százaléka dús szőrzettel rendelkezik, miközben az ilyen alkatú férfiak aránya a népességben mindössze 10%. Azt is észrevette, hogy a Mensa tagok ( különlegesen magas IQ-val rendelkezők klubja) között is nagyobb arányban találhatóak szőrös férfiak, mint meztelen testűek.

A lustaság az okosak egyik fő ismérve is

A legújabb amerikai kutatás azt bizonyítja, hogy az okosabb emberek többet lustálkodnak, ugyanis később unják el magukat a semmittevés közepette! Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.