Arctérkép segíthet egy betegség felismerésében

Forrás: Thinkstock -
betegség arctérkép kínai orvoslás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Foltok jelennek meg az arcbőrödön, vagy bármilyen olyan elváltozás, amit nem látsz indokoltnak? Sok mindent elárulhat az egészségügyi állapotodról. 

Bizonyos betegségek az arcunkon is nyomot hagynak, vagyis ha ismered a kínaiak által használt ősi arctérképet, akkor akár te is megállapíthatod, hogy miből fogyasztottál túl sokat, vagy túl keveset az utóbbi időben.

Áll és nyak

Ez a régió a hormonháztartást jelöli. Ha ezen a területen elváltozást tapasztalsz, akkor lehetséges, hogy túl sok sót vagy kávét vittél be a szervezetedbe, emiatt pedig dehidratáltság alakul ki. Érdemes ilyenkor felemelni a bevitt vízmennyiséget, főleg a nyári szezon küszöbén.

Száj

Az ajak körüli rész a gyomrot szimbolizálja. Ha itt tapasztalsz furcsaságot, akkor valószínűleg túlzásba vitted a nehéz, fűszeres, zsíros ételek fogyasztását, esetleg keveset alszol vagy sokat stresszelsz. Nem ártana egy kis zöldség-gyümölcs kúrát tartanod, hogy felfrissítsd magad.

Az arctérkép segíthet egy betegség felismerésében Forrás: Thinkstock

Arccsont körül

Ez az arcterület a vesét és a tüdőt jelöli. Helytelen táplálkozás, túlzott cukorfogyasztás, rendszertelen alvás és dohányzás is okozhat ezen a részen elváltozást. Érdemes kerülni egy időre ( vagy örökre) a méreganyagokat a táplálkozás és a kozmetikumok terén is. Nem beszélve a cigarettáról.

Orr

Ez a régió a szívünket jelöli. Az itt jelentkező bőrprobléma hátterében számos szívbetegség állhat. Érdemes ilyen esetben ellenőriztetni a koleszterinszintünket, valamint sok folyadékot inni és bevezetni a rendszeres mozgást is.

Szemöldök között

A szemöldökök közötti terület a májért felelős. Ha beteg voltál az utóbbi időben, és sok gyógyszert szedtél, akkor megjelenhetnek ezen a területen foltok, ugyanis a máj feladata a különféle szintetikus anyagok lebontása ( is ). Egy hosszadalmasabb betegeskedés azonban megterhelheti, ezért érdemes kímélő életmódot folytatni, és igyekezz minél több vitamint bevinni - írta meg a Szupertanácsokblog.

Az érettségi alatt kikészül a kamaszok idegrendszerehttp://www.life.hu/drlife/20170602-erettsegi-stressz-ideg-szorongas.htmlMég alig léptek be a felnőttek világába, de máris úgy stresszelnek, annyit idegeskednek, mint egy menedzser. A sikeres érettségihez nemcsak tudásra van szükség, hanem kiegyensúlyozott lelkiállapotra. Csakhogy a mi kamaszaink agyonstresszelik magukat. Dr. Life--Dráma a Nagy Duett döntőjében: Orvost kellett hívni Emilióhozhttp://www.life.hu/drlife/20170606-emiliohoz-orvost-kellett-hivni.htmlTalán a nézők is észrevették, ahogy egy guggolós szökkenés után Emilio arca egy pillanatra eltorzult, de szó szerint nyomta tovább a Push It című Salt'n Pepa-sláger koreográfiáját. Kiderült, fájdalmai miatt az énekest Ábel Anita és Vastag Csaba segítették le a színpadról. Dr. Life--Oszter Sándor felesége, Failoni Donatella nagy fájdalmakkal küzdhttp://www.life.hu/drlife/20170606-failoni-donatella-nagy-fajdalmakkal-kuzd.htmlSúlyos balesetet szenvedett házában Oszter Sándor felesége, akit rohammentővel szállítottak kórházba. Failoni Donatellát már hazaengedték, de nagyon nagy fájdalmakkal küzd. A férje ápolja. Dr. Life--Egy kutatás szerint a szőrös férfiak okosabbakhttp://www.life.hu/drlife/20170605-a-szoros-ferfiak-okosabbak-mint-a-szortelen-tarsaik.htmlGondolnád, hogy a testszőrzet összefüggésben van az illető intelligenciájával? Állítólag a szőrös pasik okosabbak a szőrtelen társaiknál. Dr. Life--Vulvodynia: a női nemi szerv depressziója?http://www.life.hu/drlife/20170605-furcsa-noi-nemi-betegseget-talaltak-az-orvosok.htmlVulvodyniának hívják azt a nemi betegséget, amit kezelni ugyan még nem nagyon tudnak, de legalább már van neve. Dr. Life--Liptai Claudia elárulta, hogy megcsináltatta a melleithttp://www.life.hu/drlife/20170602-liptai-claudia-megcsinaltatta-a-melleit.htmlNem is lehetne boldogabb Liptai Claudia, tökéletesen elégedett az életével. Ez abból is látszik, hogy hajlandó olyan dolgokról nyilatkozni, amikről eddig sosem, például arról, hogy megcsináltatta mellét. Elárulta, miért volt szükség a beavatkozásra. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.