Új kankótípusokat fedeztek fel - Nem tudjuk gyógyítani

Forrás: Thinkstock -
betegség szex kankó nemi betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sajnos egyre több olyan betegség üti fel a fejét, amivel nem tud mit kezdeni az orvostudomány. Most pedig felfedeztek egy olyan kankótörzset is, amely rezisztens minden kezeléssel szemben. 

A kankó/tripper vagy gonorrhoea néven ismert betegség egy bakterális fertőzés, amely nemi úton terjed. Sok esetben tünet nélkül lefolyik a betegség, de a nők körében időnként komoly szövődményeket okozhat: meddőség, petevezeték-gyulladás, méhnyakgyulladás, hashártyagyulladás, stb.

A kankó legújabb törzseire még nem tudjuk a megoldást Forrás: AFP

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azonban most néhány módosult kankófajra hívja fel az emberek figyelmét, amelyek már jóval "okosabbak", mint a régi elődök. A kankót eredetileg penicillinnel kezelték, de a rezisztencia miatt később már antibiotikumokra kellett váltani, ám az új törzsekkel szemben már ez sem elég, így a kutatók törhetik a fejüket, hogy hogyan fejlesszék tovább az elavultnak tűnő gyógyszereket.

A WHO szerint évente 78 millió ember fertőződik meg kankóval, és a kutatások szerint egyre kevésbé hatásosak az eddig használt gyógyszerek. Egy tanulmányban három olyan beteget is bemutattak, akire egyik antibiotikum sem képes hatni - írta meg a TheGuardian.

Komoly baleset érte Rippel Ferithttp://www.life.hu/drlife/20170707-baleset-erte-rippel-ferit.htmlRippel Feri élete egy hajszálon múlt... mindenkit megijesztett a sztárartista.Dr. LifeOrigoNagy Judit, a Magyar Televízió egykori műsorvezetője kómába került szülés utánhttp://www.life.hu/drlife/20170707-nagy-judit-komaba-kerult-szules-utan.htmlNagy Judit alig várta kislánya érkezését, gondtalan terhessége után hasonló szülésre számított, pedig majdnem az életébe került! Egy komplikáció miatt kómába helyezték, hogy túlélje, és itt még nem is volt vége a megpróbáltatásoknak. Dr. LifeThinkstockHajszárítóval akarta enyhíteni gyermeke hasfájását - Veszélyes tanácsok a netenhttp://www.life.hu/drlife/20170703-hajszaroti-kisbaba-apuka-eges.htmlSokan lájkvadász netes videókkal és MacGyver szintű, otthoni gyógymódokkal próbálják meg kezelni beteg gyermeküket. Ez nemcsak felelőtlenség, de veszélyes is. Legutóbb egy apuka próbálta meg hajszárítóval csillapítani a kisbabája hasfájását. Dr. LifeThinkstockEgy evőkanállal is megállapíthatod, hogy egészséges vagy-ehttp://www.life.hu/drlife/20170706-ellenorizd-az-egeszseged-egy-evokanallal.htmlNem is gondolnád, de mindössze egy kanál segítségével is megállapítható egy egészségügyi állapota. Eláruljuk hogyan. Dr. LifeOrigoKefir édesanyja nem gyógyulhttp://www.life.hu/drlife/20170706-kefir-perelni-keszul-az-edesanyja-betegsege-miatt.htmlA híres magyar énekes nem hagyja annyiban az édesanyja tragédiáját. Mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megnyerjék a pert. Dr. LifeOrigo20 kilót hízott Király L. Norbi http://www.life.hu/drlife/20170706-husz-kilot-szedett-fel-kiraly-l-norbi.htmlAz X-Faktor egykori énekese egy év alatt 20 kilót szedett fel. Őszintén mesélt a hízás okáról. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.