Ekkortól nem szabad kávét inni, ha aludni is akarsz

Fotó: Polyák Attila - Origo -
alvás kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kávéimádók hajlamosak már csak az íze kedvéért is inni egy-két csészével délután, vagy akár később is, pedig nagy hibát követnek el! Megvan ugyanis az az időpont, ami után már maximum csak koffeinmentes lehet az élvezet.

Renegeteg olyan ember van, akinek kávé nélkül nem indul el a napja, pedig mint az már korábban kiderült, a reggeli serkentőt is rosszkor isszuk. Ébredés után legalább egy órának kell eltelnie a kávézás előtt, ekkor fog csak igazán hatni a koffein! Az igazi kávéimádók mennyisége azonban nem áll meg napi egynél, vannak, akik még késő délután is képesek legurítani egy erős feketét, de ennél nem is tehetnének rosszabbat.

Ekkortól már nem kellene kávét inni - Képünk illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

Megtalálták azt az időpontot, ami után már nem érdemes kávét fogyasztani. A kutatók persze kihangsúlyozták, hogy mindenkire másként hat a koffein, így egy konkrét időpontot nem lehet mondani, de az biztos, hogy a kávé nincs jó hatással az alvásra, még akkor sem, ha ezt nem érzékeljük. A késő délutáni kávézásokat jobb elfelejteni, a legutolsó kávénkat pedig mindenképppen délután kettő óra előtt fogyasszuk el, és ha lehet, ne közvetlenül ebéd után - írja a Mirror.

Így idd egészségesen a kávédat

Mindannyiunk kedvenc reggeli itala nagyon is egészséges, csak néhány alapszabályt kell betartani, hogy mindennap élvezhessük áldásos hatásait. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!
Félrekezelték a magyar férfit: elveszítette fél arcát! Szilikonnal pótolták - Fotó!http://www.life.hu/drlife/20170712-szilikonnal-potoltak-a-magyar-ferfi-arcat.htmlÁrpának hitt daganat miatt a fél arcát elveszítette a magyar férfi, aki éveken át egy hatalmas ragtapasszal a fején élt. Egy magyar orvosnak köszönhetően azonban visszakapta az életét: egyedülálló módon szilikonból készült arcprotézist kapott. Dr. LifeOrigoA rendszeres nemi élet és ejakuláció csökkenti a prosztatarák kockázatáthttp://www.life.hu/drlife/20170711-a-rendszeres-nemi-elet-csokkenti-a-prosztatarak-kockazatat.htmlA maszturbáció és a rendszeres nemi élet - vagy még inkább a kettő együtt -, csökkenti a prosztatrák kialakulásának kockázatát. Ezt állítja legalábbis egy új kutatatás, amit érdemes kipróbálni, baj biztosan nem lesz belőle! Dr. LifeThinkstockEgészséges ikrei születtek egy agyhalott nőnek http://www.life.hu/drlife/20170711-agyhalott-nonek-szulettek-egeszseges-ikrei.htmlSzívfacsaró történet került napvilágra nemrég Brazíliában. Terhesség közben vesztette életét a kismama, de életben tartották a testét, míg ki nem fejlődtek az ikrek. Dr. Life--Íme, a férfi, aki 20 évig nem mosott fogat - Fotó!http://www.life.hu/drlife/20170711-a-ferfi-aki-20-evig-nem-mosott-fogat.htmlA fogmosást egyik kisgyermek sem szereti, de muszáj, különben úgy járnak, mint a Jay nevű férfi: 20 évig nem mosott fogat, szinte az egész szája lerohadt. Dr. LifeOrigoNelsan Ellis drog- és alkoholfüggőségben szenvedetthttp://www.life.hu/drlife/20170711-nelsan-ellis-sulyos-fuggo-volt.htmlNelsan Ellis halála sokakat megrendített, ám azt senki nem tudta elképzelni, hogy miért távozott ilyen fiatalon. Most azonban kiderült, hogy mi áll a hirtelen halál hátterében. Dr. Life--Celebek, akikre nem véletlenül mondják, hogy idegbetegekhttp://www.life.hu/drlife/20170524-idegbeteg-hiressegek.htmlTökéletes, olykor sebészek által rendbe hozott orr, napbarnított bőr, vakítóan fehér fogsor, pofátlanul szálkásra kidolgozott test. Ez a felszín, ami mögött gyakran mentálisan instabil sztárok rejtőznek. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.