Schubert Éva utolsó napjairól nyilatkozott barátja: szörnyű kínokkal küzdött

2017.07.13. 08:09

Néhány napja egy igazi legenda távozott az élők sorából: Schubert Éva hosszú és fájdalmas betegség után hunyt el. Barátai szerint annyit szenvedett már a művésznő, hogy számára megváltás volt a halál.

A kiváló magyar színésznő, Schubert Éva már régóta szenvedett betegségével, ez persze nem teszi könnyebbé a végső búcsút. Barátai, kollégái sírva fogadták a szomorú hírt, melyet a Főváros Főpolgármesteri Hivatala közölt. A színésznő betegsége 2011-ben vált súlyossá, és már évekkel korábban azt nyilatkozta, hogy a halálra készül. Hiába hívták játszani, hiába szeretett volna még a színpadra állni, nem volt rá képes. Csontritkulása miatt ugyanis tolószékbe került, és borzalmas fájdalmakkal küszködött. Ennek ellenére gyakran fogadott vendégeket, szomszédjával is nagyon jó kapcsolatba került. Ő árulta el, hogy az utolsó napok már nagyon nehezek voltak a művésznő számára.

Barátai szerint Schubert Éva számára megváltás volt a halálForrás: budapest.hu/Majtényi Mihály

"Az utóbbi pár évben szorosabbá vált a kapcsolatunk. Kaptam kulcsot is a lakáshoz, hiszen előfordult, hogy elesett, segítségre szorult. Az utolsó hónapokban már nagyon rosszul volt. Pár napja éppen beszélgettem a hölggyel, aki ápolta, ő is nagyon aggódott érte. Elgondolkodott azon, hogy feladja a küzdelmet, mert Évát olyan fájdalmak gyötörték, ami lelkileg őt is nagyon megviselte, hiszen nem tudott már rajta segíteni... Hirtelen és gyorsan jött a leépülés. Azt hiszem, ha hajnalban nem alszik el, akkor elkerülhetetlen lett volna, hogy kórházba kerüljön. Számára megváltásként jött a halál" - mondta a Ripostnak Schubert Éva szomszédja. 

Schubert Évabetegségfájdalom