Karanténba zárták a bőrbeteg Teréz körúti robbantót

Forrás: Thinkstock -
bőrbetegség Teréz körúti robbantás kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fertőző bőrbetegésgben szenved a Teréz körúti robbantó, ezért karanténba kellett helyezni. 

Nem tudni pontosan milyen betegségben szenved P.László, azt azonban igen, hogy a kór cseppfertőzés útján, gyorsan terjed. Éppen ezért a börtön falai között élő 23 éves férfit elzárták a többiektől, egy külön cellában tartózkodik.

Fertőző bőrbetegésgben szenved a Teréz körúti robbantó, ezért karanténba kellett helyezni Forrás: Thinkstock

"Amennyiben „speciális" betegséget diagnosztizálnak, a fogvatartottat kórházba szállítják, ahol szakorvos megvizsgálja, majd a szükséges gyógykezelést előírja. Ha a betegség fertőző, az intézeten belüli egészségügyi elkülönítő zárkába kerül. Minden intézetben van ilyen" - mondta Makula György, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának főosztályvezetője.

Eközben zajlik P.László tárgyalása is, ahol ma fogják eldönteni, hogy meghosszabbítják-e újabb 90 nappal az előzetes letartóztatását, vagy sem - írta meg a Blikk.

Találkozott fiával a Teréz körúti robbantó apja

Letartóztatása óta először találkozott édesapja a Teréz körúti robbantással gyanúsított fiúval. Az apja továbbra sem hiszi, hogy gyermeke követte volna el a merényletet, és elmondta, milyen volt ilyen körülmények között látni a fiát. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.