Skorpióméreg az új kábítószer: Videó!

Forrás:Flickr/ Peter G W Jones -
drog skorpióméreg kábítószer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlen információk kerültek napvilágra a kábítószerezés világából: skopriók mérgével repülnek a fellegekbe a függők. 

A kábítószerek világában ma már egyre nehezebb nyakoncsípni a terjesztőket és a fogyasztókat is, hiszen időnként olyan vegyületek kombinációiból készítenek drogokat, amelyeket még nem vizsgálunk, vagy nem tudunk kimutatni.

Skorpiók mérgével kábítják magukat a kábítószerfüggők
Képünk illusztráció Forrás:Flickr/ Peter G W Jones

De azt sosem gondoltuk volna, hogy valaha egyszer "divat" lesz skorpiókat megölni, és a mérgükből kábítószert készíteni. Mint kiderült, Pakisztánban már évtizedes hagyománya van a skorpiószívásnak, de igazán felkapottá csak az utóbbi években vált.

A hírek szerint bevett szokás, hogy a befogott állatokat kivégzik, kiszárítják a napon, majd tűzre dobják őket, és a hamvaikat cigarettákba tekerik. Olyanok is vannak, akik csak az állat farkát aprítják fel, és azt szívják el.

Tudunk egy idős pakisztáni férfiról, aki a hatvanas évek óta skorpiófüggő. Olyannyira rákapott az állat mérgére, hogyha nem talált a közelben skorpiót, képes volt egészen Afganisztánig elmenni a zsákmányért. A baj csak az, hogy az állat mérge rendkívüli módon károsítja az agyat: alvás- és táplálkozászavart okoz, hallucinációkat idéz elő és tönkre is teheti a hosszútávú memóriát - írta meg a Dawn.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.