Robbie Williams alvaevésben szenved

Forrás: Origo -
betegség Robbie Williams alvaevés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mindennapi betegségéről számolt be Robbie Williams, ami tulajdonképpen nem nevezhető valódi betegségnek, inkább egyfajta zavarnak, de mégis nagyon káros az egészségre. 

Sokan küzdenek alvászavarral: vannak alvajárók, álmukban beszélők, és olyanok is, akik csak nem tudnak mélyen aludni, és ezért folyamatosan fáradtnak érzik magunkat. Az alvaevés azonban egy ritkább típus, ettől szenved Robbie Williams is.

Robbie Williams aggasztó alvászavarral küzd Forrás: Origo

A híres zenész elárulta, hogy éjszakánként álmában megtámadja a hűtőt, és finomakat lakmározik, de ebből ő semmire nem emlékszik. És természetesen, ilyenkor nem zöldséget meg gyümölcsöt eszik, hanem a leghízlalóbb nyalánkságokra veti rá magát.

A 43 éves sztár éppen ezért napközben semmilyen édességet nem enged meg magának, mert tudja, hogy éjszakánként úgy is csak azt eszik.

Ám a környezete szerint egyáltalán nem mókás ez a dolog, hiszen az ehhez hasonló zavarok mögött legtöbbször valamilyen pszichés probléma áll, ezért szeretnék, ha Robbie felkeresne egy szakembert - írta meg a DailyMail.

Egyre kevesebb magyar alszik jól

Magyarországon az óvatos becslések szerint minden második felnőtt szenvedett már ideiglenes alvászavarban. A nőket kétszer olyan gyakran érinti, mint a férfiakat, és az idősebbeknél többször fordul elő, mint a fiataloknál. Az alvászavar növeli a kardiológiai betegségek kockázatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.