A magyar szépségkirálynő-jelölt, Fekete Ivett barátjának kezét levágta a villamos

Forrás: Instagram/Fekete Ivett -
Fekete Ivett baleset villamos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Borzalmas baleset érte Fásy Ádám szépségkirálynő-jelöltjének barátját. A bal karját csuklótól vágták le a villamos kerekei, a jobb kezén pedig csak 3 ujja maradt.

Fekete Ivett Fásy Ádám szépségkirálynő-jelöltje, de nem megy aggódás nélkül a felkészülés. Barátját ugyanis borzalmasan súlyos baleset érte: levágta a kezét a villamos. "Munkából ment hazafelé, amikor a Boráros térnél a 2-es villamos alá került" - kezdett bele a szörnyű történetbe Fekete Ivett, aki mindennap meglátogatja barátját a kórházban.

Ivett minden nap meglátogatja barátját a kórházban Forrás: Instagram/Fekete Ivett

a kerekek a bal kezét csuklóból teljesen levágták, a jobbon pedig csak három ujja maradt.

A BKV reagálása az ügyre!

A 2017. 07. 16-án, 22 óra 35 perckor, a IX. kerület Boráros tér H megálló felé (Közvágóhíd H vá. felé) haladó 2-es jelzésű villamos elütött egy gyalogost, aki ennek következtében súlyos, életveszélyes – mindkét kézfején csonkolt – sérüléseket szenvedett.

A villamos a Zsil utca irányából közeledett a Boráros tér felé, kb. 35-40 km/h sebességgel, amikor a járművezető észlelte, hogy jobb oldalról, a megállóhelytől kb. 50 méterre egy gyalogos a Petőfi híd tartószerkezete (beton pillér) takarásából (jobbról-balra irányba) futva közelít – körültekintés nélkül – a megállóhely felé. Azonnal vészfékezett – a rendelkezésére álló összes fékberendezéssel – és hangjelzést adott, de a balesetet elkerülni már nem tudta és elütötte a férfit, aki a villamos első forgóváza alá, a két sínszál közé esett.

Miután megállt járművével, értesítette a 112-es segélyhívó diszpécserét a balesetről, valamint az irányító diszpécsert és intézkedést kért – ezért „nyomkodta" a telefonját. A sérültet a helyszínre kiérkezett mentőszolgálat munkatársai ellátták, majd további kivizsgálás céljából a Merényi Gusztáv Kórházba szállították. Az esemény kapcsán mind a rendőrségi (hatósági) vizsgálat, mind pedig a BKV Zrt. Vasútbiztonsági Csoportja által folytatott balesetvizsgálat folyamatban van.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a BKV Zrt. Vasútbiztonsági Csoport vizsgálja a villamos „fekete dobozát" (menetregisztráló berendezését), amely pontos válaszokat fog adni arra nézve, hogy a járművezető a baleset bekövetkezése előtt mit tett, hogyan próbálta elkerülni a balesetet, azt azonban már most is fontosnak tartjuk kiemelni, hogy kollégánk a baleset bekövetkezése után saját telefonján hívta a 112-es segélyhívót, amelyen keresztül hatósági intézkedést kért.
A rendőrségi és a BKV-s vizsgálatok lezárultáig a felelősség kérdésében nem tudunk érdemben nyilatkozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.