koraszülött kisbaba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ennyire aprócska újszülöttet szinte még sosem láttunk. Elfér az ember tenyerében. 

Poppy Wicks a vártnál 3 hónappal korábban született meg még március elején. Az újszülött kislány mindössze 450 grammot nyomott és nem volt több 14 centiméternél. Több, mint 15 hetet töltött kórházban, de mostmár végre hazamehetett a szüleivel.

Poppy Wicks annyira kicsi volt, hogy elfért az édesanyja tenyerében Forrás: NORTHFOTO/© SWNS.com/Swns.Com

A kicsi 31 éves édesanyja, Hannah Wicks és a férje már "készültek" lélekben a kislány eltemetésére, hiszen egy ritka betegséggel fogant, ezért kellett 3 hónappal a várt előtt császármetszéssel világra segíteni.

Nem sok esélyt láttak arra, hogy a kislány életben marad, ám szerencsére mégis így lett Forrás: NORTHFOTO/© SWNS.com/Swns.Com

Ám sok esetben a 6 hónapos magzatok nem tudnak egészségesen fejlődni, és életüket vesztik. De Poppy, az erejének, a kitartásának, és a felkészült orvosi csapatnak hála igenis életképes lett - írta meg a Metro.

Herpesz vírust kapott el egy puszi útján az újszülött: csak néhány napig élthttp://www.life.hu/drlife/20170719-herpesz-virus-miatt-halt-meg-egy-ujszulott.htmlCsak imádkozni és reménykedni tudtak a szülők, miután párnapos csecsemőjük kórházba került. Kiderült, hogy herpesz vírus támadta meg a kicsit, akinek a szervezete nem bírta a csatát. Az anyuka kétségbeesetten figyelmeztetett mindenkit: ne hagyják, hogy bárki megpuszilja a gyermeküket! Dr. LifeOrigoKiderült, hogy miért ringatják inkább baloldalt az újszülöttjüket az anyákhttp://www.life.hu/drlife/20170110-ezert-ringatjak-inkabb-baloldalt-az-ujszulottjuket-az-anyak.htmlSikerült megoldani annak rejtélyét, hogy az anyák miért inkább baloldalt ringatják az újszülöttjeiket. A kutatók szerint ez a pozíció aktiválja a gyermek jobb agyféltekéjét, amelynek nagy szerepe jut a kommunikációt és a kötődést segítő agyi funkciókban. Dr. LifeThinkstockSzívszorító dráma! Újszülöttjével a karjában temetik el a 22 éves kismamáthttp://www.life.hu/drlife/20160315-ujszulottjevel-a-karjaban-temetik-el-a-22-eves-kismamat-victoria-anne-ramage-t.htmlNincs is annál szívszorítóbb, mint amikor egy várandós nő távozik az élők sorából. A 22 éves, 26. hétben járó Victoria-Anne Ramage kedden felkelt, gyermeke apjával épp reggelizni készült, majd összeesett. Szerettei hiába siettek be vele a kórházba, már nem tudták megmenteni sem őt, sem gyermekét. Dr. Life--Bizarr poliptesttel született kisbaba (18+)http://www.life.hu/drlife/20170626-sulyos-testi-deformitassal-szuletett-egy-kisbaba.htmlSzívszorító eset került napvilágra nemrég: egy kisbaba született két törzzsel, négy lábbal és négy kézzel Indiában. Dr. Life--Így születik meg egy császármetszett kisbaba: Videó!http://www.life.hu/drlife/20170424-igy-nez-ki-kozelrol-a-csaszarmetszes.htmlCsászármetszéssel szültél, várandós vagy, esetleg kisbabát tervezel, és nem tudod elképzelni, hogy néz ki a császármetszés? Most megnézheted egészen közelről. Dr. LifeOrigoHárom lábbal született egy kisbaba - Fotó!http://www.life.hu/drlife/20170328-haromlabu-gyermek-szuletett-indiaban.htmlHárom lábbal született egy gyermek Indiában, akit 6 napos korában már meg is operáltak. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.