"Csak az a szégyen, ha a tévedéseidből nem merítesz erőt" - Erőt adó idézetek Nick Vujicictól

Nick Vujicic
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nick Vujicic – vagy, ahogy gyakran emlegetik, a karok és lábak nélkül született férfi - tudja, hogy milyen, amikor a többi ember gúnyolódik rajtunk. Pontosan ismeri az érzést, amikor beleesünk az önsajnálatba, vagy azt érezzük, hogy jogunk van mások fellett ítélkezni. Motivációs előadásait nem tudjuk elhozni, de az idézeteit igen!

Hajlamosak vagyunk beleesni az önsajnálatba, így vagyunk kódolva. Nehezen húzzuk ki magunkat a gödörből, és lássuk be, olykor jól esik a sebeinket nyalogatva benne ülni. Olykor csak egy kis ösztönzésre van szükségünk ahhoz, hogy megerősödjünk, hogy tegyünk magunkért, hogy felszívjuk magunkat. Nick Vujicic motivációs előadásaiból és interjúiból hoztunk néhány igazán ösztönző idézetet. Oszd meg, ha te is így gondolod!

Nick Vujicicot gyerekként még csúfolták, ma már millióknak tart motiváló előadásokat Forrás: Instagram/Nick Vujicic

A boldogságról

„Ha egyedülállóként nem vagy boldog, házasként sem leszel az. Ha nem hiszitek el, kérdezzétek meg bármelyik házas embert! Ha nincs hited Istenben, akkor legalább próbálj meg boldogan élni. De ennek az életnek minden áldása: a pénz, az örömök, bármi, amire nagyon vágytok, csak ideig-óráig tart. Ezért ha a boldogságotokat ilyen mulandó dolgokban keresitek, akkor legalább annyira mulandó lesz a boldogságotok is.”

Az elvárásokról

„Nem mások elvárásainak kell megfelelned. A tökéletességet a magad módján is meghatározhatod.”

A hivatásról

„Mikor találsz valamit, ami annyira leköt, hogy nap mint nap akár ingyen is csinálnád, akkor célegyenesben vagy. Ha találsz valakit, aki hajlandó érte megfizetni is, akkor megvan a hivatásod.”

„Nem mások elvárásainak kell megfelelned. A tökéletességet a magad módján is meghatározhatod” Forrás: Facebook/Nick Vujicic

Kigúnyolták, de őt nem lehetett eltiporni

Nick Vujicic tetra-amelia szindrómában szenved, vagyis végtagok nélkül született. Saját bőrén tapasztalta meg, milyen a többi ember céltáblájának lenni. Gyerekként korlátként gondolt az állapotára, ám az egykor kigúnyolt fiú, ma millióknak tart motivációs előadásokat, két csodaszép gyermek édesapja és büszke férj.

Az emberekről

„Nem lehetünk mindenkivel jóban, nem lesz minden egyes ember a barátunk, de nincs is rá szükségünk.”

Mi a fontos?

„Rájöttem, ha van mennyország, akkor minden, amit a földi életben birtokolunk, a pénz, az anyagiak, de még a test is, amiben élünk, valójában nem számít semmit.”

„Nem szabad annak élned, amid nincs. Inkább élj úgy, mintha bármit megtehetnél, amiről álmodsz.”

„Nem szabad annak élned, amid nincs. Inkább élj úgy, mintha bármit megtehetnél, amiről álmodsz” Forrás: Instagram/Nick Vujicic

A szégyenről

„Nem szégyen az, ha nem ütöd meg a mértéket, ha elvéted a célt, ha elbotlasz, vagy ha felsülsz. Csak az a szégyen, ha a tévedéseidből, botlásaidból nem merítesz erőt ahhoz, hogy még keményebben próbálkozz, és a játékban maradj.”

A kifogásokról

”A pesszimizmus és a negatív hozzáállás csak arra garancia, hogy soha ne tudj felülkerekedni a körülményeken.”

Ítélkezés helyett

„Senki sem értékesebb és fontosabb a másiknál, és senki sem kevésbé értékes.”

Egy nő kivett 2 nap szabit, hogy mentálisan feltöltődjön - Így reagált a főnökehttp://www.life.hu/drlife/20170723-egy-no-kivett-2-nap-szabit-hogy-mentalisan-feltoltodjon.htmlSokan még most is titkolják a munkahelyükön, ha valamilyen mentális, pszichés betegségük van. Nem is ok nélkül! Előfordult, hogy egy munkavállalót arra kötelezett a HR-igazgató, hogy előre jelentse be, mikor lesznek pánikrohamai. Dr. Life--Augusztus 13: ma van a balkezesek világnapjahttp://www.life.hu/drlife/20170813-augusztus-13-a-balkezesek-vilagnapja.htmlEgy balkezeseket tömörítő amerikai szervezet kezdeményezésére 1992 óta minden év augusztus 13-án ünnepeljük a Föld népességének csaknem 15 százalékát kitevő balkezeseket. Míg a társadalmi normák egészen a 20. század közepéig megkívánták a balkezesektől azt, hogy „szokjanak át" a másik kezükre, addigra ma már teljesen elfogadottá vált, ha valaki más kézzel ír, mint a világ legnagyobb része. Napjainkban egyre nagyobb figyelmet szentel a kereskedelem is a jelentős kisebbségnek; már több kifejezetten a számukra készült szerszámot és egyéb használati tárgyat lehet vásárolni. Dr. Life--Trombózisa volt Szilágyi Isvánnakhttp://www.life.hu/drlife/20170813-trombozisa-volt-szilagyi-isvan-szinesznek.htmlEgy vérrög zárta el Szilágyi István egyik vénáját.Dr. Life--Ezért egészséges, ha valakinek nagyobb a feneke http://www.life.hu/drlife/20170813-ezert-egeszseges-ha-valakinek-nagyobb-a-feneke-korte-alkatu.htmlHa eddig irigyelted a fiús alkatú, keskeny csípőjű lányokat, ne tedd. Dr. LifeThinkstockA pszichiátria után szociális otthonban helyezték el BB Évithttp://www.life.hu/drlife/20170812-bb-parkanyi-evit-szocialis-otthonba-vittek.htmlTöbb év pszichiátria után most szociális otthonba vitték Párkányi Évit. A Big Brother egykori nyertese úgy tűnik, soha nem térhet haza. Családja már jó ideje kezdeményezte, hogy szociális otthonban helyezzék el Évit, és ez most sikerült Dr. Life--Lipodisztrófia nevű betegsége miatt nagymama korúnak nézik a 16 éves Zara Hartshornthttp://www.life.hu/drlife/20170811-betegsege-miatt-nagymama-korunak-nezik-a-16-eves-zara-hartshornt-lipodisztrofia.htmlZara Hartshorn olyan genetikai betegségben szenved, ami miatt jóval idősebbnek nézik a koránál. A 16 éves lányt sokszor nagymama-korúnak hiszik: hiányoznak a fogai és ráncos a bőre. Szervezete nem tudja megfelelően raktározni a zsírokat. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.