Körülbelül kétszázezren gyógyszerfüggők Magyarországon

Forrás: Thinkstock -
gyógyszerfüggő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyarországon a toxikológus szerint közel kétszázezerre tehető azok száma, akik valamilyen gyógyszerfüggésben szenvednek.

Zacher Gábor az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában elmondta, hogy nagyjából hetvenezren altató- vagy nyugtatószer-függők, mintegy százezren pedig a hashajtók, 25 ezren orrcsepp miatti addikciótól szenvednek. Véleménye szerint az ópiát-típusú fájdalomcsillapítóktól való függés Magyarországon nem jelent akkora problémát, mint az Egyesült Államokban, ahol naponta kilencvenen halnak meg valamilyen ópiát-típusú szer okozta túladagolásban. Felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon az altató-, nyugtatószer-függés olyan probléma, amiről nem beszélnek, de létezik. Pedig kellene erről beszélni, mert nagy mennyiségű altató- és nyugtatószer fogy, eközben rosszul táplálkozik a lakosság, mindez komoly népegészségügyi gond - emelte ki Zacher Gábor.

Forrás: Thinkstock

Így simogatta magát Iggy Azalea a Sziget nagyszínpadánhttp://www.life.hu/sztarok/20170813-igy-simogatta-magat-iggy-azalea-a-sziget-nagyszinpadan-budapesten.htmlMég a Daily Mail is fotósorozatban mutatta meg, mennyire forróra sikerült Iggy Azalea Sziget-fellépése. TV + Sztárok--Mariah Carey 100 kilósra hízotthttp://www.life.hu/sztarok/20170813-mariah-carey-100-kilosra-hizott-nagyon-kover.htmlMindig is telt alakja volt Mariah Careynek, de egy darabig az még az előnyére is vált: rajongói imádták domborulatait. Most azonban túlment ezen a határon, és kimondhatjuk, az énekesnő elhízott. TV + Sztárok--Tornóczky Anitával közös fotón Hajdú Péterhttp://www.life.hu/sztarok/20170813-tornoczky-anitaval-kozos-foton-pozol-hajdu-peter.htmlTornóczky Anita és Hajdú Péter 20 éve jó barátságban vannak, most is együtt ünnepelték Anita születésnapját. TV + Sztárok--Közös képen VV Mici és Krisztián - Most már biztos, újra együtt vannakhttp://www.life.hu/sztarok/20170813-kozos-kepen-vv-mici-es-krisztian.htmlBármennyi sérelem is van a múltjukban, Mici és Krisztián kapcsolatában még mindig van kraft. TV + SztárokOrigoSzerepéről nyilatkozott Balsai Móni, a Válótársak Tamarájahttp://www.life.hu/sztarok/20170813-szereperol-nyilatkozott-balsai-moni-a-valotarsak-tamaraja.htmlBalsai Móni elmondta, véletlen ötlettel lett az övé a szerep. TV + SztárokOrigoExkluzív interjú Alex Clare-rel Amy Winehouse exbarátjávalhttp://www.life.hu/sztarok/20170813-exkluziv-interju-alex-clare-rel-amy-winehouse-exevel.htmlAmy Winehouse exbarátja, Alex Clare is fellépett a Sziget Fesztiválon. A Londonból Jeruzsálembe költözött énekes elmesélte, miért helyezte át életét, miért lett legújabb lemezének címe az, hogy "Oroszlán farka", valamint azt is megtudhattuk tőle az interjúban, hogy hogyan lesz egy soul énekesből dubstep előadó.TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.