Demenciában szenved a dán királynő férje

Forrás: AFP/Str -
demencia dán királyi ház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Demenciában szenved Margit dán királynő férje - jelentette be szerdán a királyi udvar.

A palota közleménye szerint a 83 éves Henrik herceget a koppenhágai egyetemi kórházban vizsgálták ki. Az orvosai által felállított diagnózis szerint "kognitív képességzavara kiterjedtebb", mint várták, s ez a viselkedésében, a reakcióiban, ítéletalkotásában és érzelmeiben is változásokhoz vezet.

Demenciában szenved a dán királynő, II. Margit férje, Hernrik herceg Forrás: AFP/Str

A francia származású Henrik augusztusban azzal a kijelentésével okozott meglepetést, hogy nem akarja, hogy a királynő mellé temessék el egy különlegesen tervezett szarkofágba. A 77 éves Margit királynő közölte, hogy elfogadja férje döntését, de hozzátette, hogy ez nem változtat a temetéssel kapcsolatos rendelkezésein. Henrik elmondta: azt szeretné, ha Dániában helyeznék örök nyugalomra, azt azonban nem részletezte, hogy hol.

A herceg, aki tavaly vonult vissza a nyilvánosságtól, hosszú ideig nehezményezte, hogy felesége 1972-es trónra lépése után nem emelkedett vele egyenlő rangra. A dán alkotmány 19 évvel korábban tette lehetővé a női ágon történő trónöröklést.

A palota azt is közölte, hogy a demencia megállapítása után a herceg tevékenységei a jövőben tovább csökkennek.

Resham Khan modellt savval öntötték le, megmutatta magát felépülés után - Fotó!http://www.life.hu/drlife/20170906-resham-khant-savval-ontottek-le-megmutatta-magat-felepules-utan.htmlHárom hónappal ezelőtt öntötték le savval a fiatal modellt, akinek az elmúlt időszaka maga volt a pokol. Resham Khan azonban nem adta fel a harcot, most pedig megmutatta küzdelmének eredményét. Dr. LifeOrigoEzért változtatott életmódot Ábel Anitahttp://www.life.hu/drlife/20170906-ennek-koszonheti-a-tartos-fogyasat-abel-anita.htmlÁbel Anitát mintha kicserélték volna: tele van energiával és emellé még fogyott is. Vajon mi állhat a dolog hátterében? Dr. Life--Egy súlyos motorbaleset változtatta meg az Áll az alku nagy győztesének életéthttp://www.life.hu/drlife/20170904-egy-sulyos-motorbaleset-valtoztatta-meg-az-all-az-alku-gyoztesenek-eletet.htmlHaklik Melinda 16 évesen még szépségversenyeken indult, ám a boldogságot nem a modellek világában, hanem az autóversenyzésben és a mezőgazdaságban találta meg. Az Áll az alku játékosa kedden este 4,8 millió forinttal gazdagabban térhetett haza, nyereményének egy részét pedig az egészségére és egy operációra költi. Dr. Life--Sebestyén Ági megmutatta óriási száját - Fotó!http://www.life.hu/drlife/20170905-sebestyen-agi-hatalmas-szajat-villantott.htmlPumped Gabo csaja elképesztő dolgot művelt magával...Dr. LifeOrigoKomoly betegséggel küzd Tarján Zsófi: életmódot váltotthttp://www.life.hu/drlife/20170905-komoly-betegseggel-kuzd-tarjan-zsofi.htmlA Honeybeast énekesnője komoly életmódváltásba kezdett, ugyanis inzulinrezisztenciát állapítottak meg nála: nagyon oda kell figyelnie arra, hogy mit eszik. Dr. LifeOrigoSúlyos balesetet szenvedett Berkes Olivérhttp://www.life.hu/drlife/20170905-berkes-oliver-komoly-balesetet-szenvedett.htmlKomoly balesetet szenvedett a Sztárban sztár egyik versenyzője, Berkes Olivér. Könnyen lehet, hogy nem tud majd színpadra állni az énekes, egy csapat dolgozik azon, hogy jól legyen! Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.