Jean-Louis Trintignant rákbeteg

Forrás: AFP -
daganat rák (betegség) Jean-Louis Trintignant
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jean-Louis Trintignant rákbetegségben szenved, ezt maga a 86 éves filmsztár fedte fel a Premiere magazinnak adott interjújában csütörtökön.

"Korábban féltem a ráktól, most már egyáltalán nem" - mondta az 1950-es évek óta aktív, rendezőként is ismert filmszínész, aki több mint 120 film elkészítésében vett részt.
"Amikor autogramot osztogatok, a nevem mellé odaírom, hogy +élete vége felé+" - tette hozzá tréfásan.

Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant és Michael Haneke a 2012-es cannes-i filmfesztiválon Forrás: AFP

Trintignant 2012-ben, már több mint 80 évesen szakította meg nyugdíjas éveit Michael Haneke osztrák rendező Szerelem című, két idős ember szerelmét bemutató filmje kedvéért, amely végül elnyerte a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díját.

Isabelle Huppert oldalán Trintignant az egyik főszereplője Haneke legújabb, Happy End című filmjének is, amely októberben kerül a mozikba, s amelyet Ausztria ugyancsak nevezett a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.