Kezdenek kiürülni az ovik, sulik, munkahelyek

Forrás: Thinkstock -
betegség óvoda iskola vírus ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idei ősz kedvez betegségeknek, jelenleg egyszerre több vírus és baktérium is tarol. Éppen hogy elkezdték a gyerekek az óvodát, már most rengetegen hiányoznak. A legelterjedtebbek a légúti megbetegedések: nátha, hörghurut, de mellette a hasmenéses-hányós járvány is ágynak dönthet bárkit.

Rengeteg gyerek kezdte idén az óvodát, köztük sokan korábban nem jártak bölcsibe, vagy közösségbe. Így is megterhelő ez az időszak az immunrendszernek, de nekik még nehezebb, hiszen most ismerkedik a szervezetük leginkább a betegségekkel. A gyerekek számos stresszhelyzetnek vannak kitéve: új a környezet, újak az emberek körülöttük, nagyobb az elvárás, kevesebb idő marad a kikapcsolódásra - írja a Ripost.

Tombolnak az őszi betegségek Forrás: Thinkstock

Sajnos a szülők sincsenek biztonságban, mert a betegségek közül sok a fertőző, ezért nem csak az óvodákban, iskolákban szaporodok meg a hiányzás, hanem a munkahelyeken is!

Hogyan próbáld megelőzni a betegséget?

- Ha nem érzed jól magad, viselj maszkot, ha kimozdulsz!

- Szerezz be minél több vitamint, immunerősítő készítményt! Emésztési probléma esetén pobiutikum szedése ajánlott.

- Öltözz rétegesen, gyerekeknél ez nagyon fontos! Mindig úgy legyen öltözve, hogy lehetőleg ne melegedjen ki, mert arra nagyon könnyű ráfázni.

- Aki szereti a teákat fogyasszon minél többet, lehetőleg valamilyen gyógyhatásút, ne a sima gyümölcs, vagy fekete teát.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.