Durva drog érkezett Európába: ötvenszer halálosabb, mint a heroin

drog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Európát is elérte az a gyilkos szer, mely ötvenszer erősebb a heroinnál, és Angliában, valamint Amerikában tízezrével szedi az áldozatait. A brit közegészségügyi intézet azonnal kiadott egy közleményt, hogy megjelent a piacon egy halálos veszéllyel fenyegető anyag, ami a heroin és a fentanil vegyítéséből készül. Az NCA tájékoztatása szerint augusztusra már 60-an haltak meg Angliában szintetikus opioidok túladagolása miatt. 

Óriási laboratóriumra bukkant a brit nemzeti bűnüldöző szerv (NCA) és a West Yorkshire rendőrség áprilisban, az angliai Leeds város közelében. A nyomozók a helyszínen szintetikus opioidok, fentanil és carfentanil előállítására alkalmas eszközöket és vegyi alapanyagokat találtak – írja a 444.hu.

Kitört a pánik, ami nem is alaptalan, ugyanis az Egyesült Államokban és Angliában az utóbbi időben több halálos áldozata is volt a szernek, amely a morfinnál százszor, a heroinnál pedig ötvenszer erősebb, előállítása pedig egyszerűbb és olcsóbb, mint bármilyen más opiátszármazéknak.

Forrás: --

Novák Péter súlyos szívproblémákkal küzdött http://www.life.hu/drlife/20170923-novak-peter-sulyos-szivproblemakkal-kuzdott-a-prevenciot-tamogatja.html46 évesen, két gyerek édesapjaként kellett rádöbbennie arra Novák Péternek, hogy nagy bajt okozott magának azzal, hogy apróbb panaszaival nem fordult orvoshoz. Most teljes mellszélességgel a szűrővizsgálatok mellé állt, és azok fontosságát hangsúlyozza. Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - OrigoSzisztolés rohamokkal küzdött a meghurcolása miatt Demcsák Zsuzsahttp://www.life.hu/drlife/20170921-szisztoles-rohamokkal-kuzdott-a-meghurcolasa-miatt-demcsak-zsuzsa-musorvezeto.htmlDemcsák Zsuzsa reggel Sebestyén balázsék rádióműsorában mondta el, szó sem volt arról, hogy kedden kellene megjelennie az ATV-ben. Már csak azért sem, mert akkor orvoshoz volt időpontja. Dr. LifeOrigoVakon él majd a magyar énekesnő, Marcellinahttp://www.life.hu/drlife/20170914-vakon-el-majd-a-magyar-enekesno-marcellina.htmlMarcellina jótékonysági koncertsorozatot indított a Vakok Állami Intézete Alapítványának javára. Ezzel együtt úgy döntött, ahhoz, hogy még jobban át tudja érezni a vakok helyzetét, két napig maga is vakként fogja élni az életét. Dr. LifeOrigoVilmos herceg elmondta, mitől lett beteg anyja, Dianahttp://www.life.hu/drlife/20170912-vilmos-herceg-elmondta-mitol-lett-beteg-anyja-diana.htmlTönkrement házasságának köszönheti egészsége leromlását Diana hercegnő, nyilatkozta fia, Vilmos herceg. A bulímia a boldogtalanságának volt a következménye, és hiába küzdött ellene, állapota folyamatosan romlott.Dr. Life--Visszavonul az Eurovízió szívbeteg győztese, Salvador Sobralhttp://www.life.hu/drlife/20170909-visszavonul-az-eurovizio-szivbeteg-gyoztese-salvador-sobral-donorszivre-var.htmlSalvador Sobral állapota súlyosbodott, ezért szeptember 8-án adja az utolsó koncertjét. Dr. Life--Javult Benkő László állapotahttp://www.life.hu/drlife/20170909-javult-az-omega-zenesz-benko-laszlo-allapota-zsugorodik-a-daganata.htmlBenkő László, az Omega billentyűse régóta szenved betegségétől, de a diagnózist csak júniusban kapta kézhez, amely szerint a daganata rosszindulatú. Most azonban biztató híreket olvasni róla: a zenész jobban van. Egy új terápiának köszönhetően Benkő daganatos sejtjeinek mennyisége csökkenni kezdett. Dr. LifeFotó: Bielik István - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.