Egy nap alatt 30 orgazmusa van egy genitális zavarban szenvedő nőnek

Forrás: Thinkstock -
betegség orgazmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes betegséggel él együtt egy nő: folyamatos orgazmusok nehezítik az életét. 

Sokan azt gondolhatják, hogy a napi többszöri orgazmus kizárólag pozitívan hathat az ember hangulatára és az egészségére is. Ám egy nő nemrég arról mesélt, hogy ez is képes kóros méreteket ölteni.

A folyamatos orgazmus (PGAD) betegség 2001 óta elismert orvosi probléma, azóta foglalkoznak az eset érdemi tanulmányozásával. Dr. Jessica Shepherd szerint azok a nők veszélyeztetettebbek, akik egyébként is érzékenyebbek a nemi szerv körüli betegségekre.

Így lehet az orgazmus gyönyöréből egy csapásra átok Forrás: Thinkstock

Emellett pedig az érrendszer, a hormonrendszer illetve az ember lelkiállapota is közrejátszhat a betegség kialakulásában.

A 22 éves Reddit már tizenéves kora óta küzd a kórral, ám sokáig nem mert róla beszélni, mert úgy gondolta, biztosan nincs rá gyógymód, és egyedül küzd ezzel a világban. A lány bevallotta, gyakorlatilag

bármikor rátörhet az orgazmus:

az iskolában, egy film közben, de akár egy családi ebéd alatt is, éppen ezért retteg, hogy mikor veszti el megint az irányítást a teste felett.

A doktornő szerint azonban számos módon lehet kezelni: léteznek gyógyszerek, amelyek az idegrendszerre hatnak, de kognitív viselkedés-terápiával is enyhíteni lehet. Sajnos azonban olyan módszer még nincs, ami egy magában gyógyítani tudná a kínos betegséget - írta meg a DailyStar.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.