Dopeman testvérét újra kellett éleszteni

Fotó: Tuba Zoltán - Origo -
Dopeman
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dopemannek van egy 25 éves kishúga, aki sajnálatos módon a születésekor, egy orvosi műhiba folytán agyvérzést kapott. Fruzsina 9 hónapos kisbabaként érzékeli a világot maga körül. Folyamatosan gondozást igényel a lány, akinél a közelmúltban egy beavatkozás után komplikációk léptek fel: újra kellett éleszteni.

Csak kevesen gondolnák, de Pityinger László, ismertebb nevén, Dopeman nagyon családcentrikus férfi. Testvérével, a szintén rappel Kicsi Dope-pal oroszlánként védik 25 éves testvérüket, Fruzsinát, aki születésekor egy orvosi műhiba folytán agyvérzést szenvedett, azóta pedig egy pici babaként érzékeli a külvilágot. A lány folyamatos gondozást és felügyeletet igényel, amiben az egész család egy emberként vesz részt.

Dopeman tetsvérét újra kellett éleszteni Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Fruzsina koponyájában az agyvérzés következtében vérrög alakult ki, ami elzárja azt a csatornát, amin keresztül a folyadék távozik, így beültettek neki egy ún. lefolyót, ami a hasába vezeti a vizet.

"A beültetésnél az orvosok jelezték, 18 éves kora után ki kell cserélni, mert ahogy növekszik, úgy értelemszerűen rövidebb lesz ez a csatorna, pedig éppen hosszabbra lesz szükség. Mivel eddig nem volt vele probléma, és Fruzsinát az állapota miatt nem könnyű altatni sem, az orvosok addig vártak a cserével, amíg csak lehetett. Most nyáron azonban a húgom egyre többször lett rosszul, egyértelmű jelei voltak, hogy eljött az idő az úgynevezett shunt (szelep) cseréjére" - mesélte addógva a rapper.

"Fruzsina már újra a betegszobában volt a szüleimmel, akik azt vették észre, hogy nem vesz levegőt. Riasztották az orvosokat, akik az újraélesztő felszereléssel együtt beözönlöttek a szobába, anyámékat pedig kiküldték. Szörnyű hosszúnak tűnő percek teltek el, amíg Fruzsit visszahozták. Mire én és az öcsém beértünk, már úgy nézett ki, minden rendben volt, de kétségtelen, hogy nagyon megijedtünk. Fruzsina különleges ember, nagy tanítónk, el sem tudjuk nélküle képzelni az életünket" - mondta a Borsnak Dopeman.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.