Betegség miatt szenved döbbenetes túlsúlytól egy kisbaba

Forrás: Shutterstock -
betegség túlsúly gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
30 kilós a most 10 hónapos kisfiú, Luis Manuel. 

A 10 hónapos mexikói kisifú teljesen egészségesen, 3,5 kilósan érkezett a világra. Az édesanyja elmesélése szerint egy hónap alatt annyit hízott, hogy már 1, illetve 2 évesekre való ruhákat kellett venni neki.

Betegség miatt szenved döbbenetes túlsúlytól a Luis Manuel (képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

Az orvosok azt mondták, a kis Luis valószínűleg Prader-Willi szindrómában szenved, amely egy genetikai betegség. A kór következtében a beteg - többek között - indokolatlan hízásnak indul, bár általános esetben a súlygyarapodás később szokott elkezdődni, mint Luisnál.

Mint kiderült, a betegséget hormoninjekciókkal lehetne kezelni, ám a családnak erre sajnos nincs pénze. Ezért gyűjtésbe kezdtek, ugyanis ha nem állítják meg a hízást, akkor könnyen 2-es típusú cukorbetegséget, vagy szívrohamot is kaphat a kisbaba. A Luisról készült képeket itt tudod megtekinteni.

Brutális tények: ezt teszik a magyar szülők az elhízott gyermekeikkel

Hogy lesz egy hat hónapos kisbaba túlsúlyos? Mi a legrosszabb, amit a szülő elkövethet, amikor a kisiskolás korú gyermekére felszaladnak a pluszkilók? Miért nem beszélhetünk gyermekek esetében fogyókúráról, és milyen szörnyű betegségnek tesszük ki a saját gyerekünket, ha nem segítünk neki abban, hogy normális legyen a testsúlya? Tabudöntögető interjú következik!

Kígyóuborkával a női nemi szerv egészségéért? (18+)http://www.life.hu/drlife/20171020-kigyouborkaval-tedd-egeszsegesse-a-nemi-szerved.htmlDöbbenet a legújabb őrület, amivel a nők hülyítik egymást.Dr. LifeOrigoSúlyos égési sérülést szenvedett Mérai Kata http://www.life.hu/drlife/20171020-sulyosan-megegett-merai-kata-arca.htmlMérai Kata arca súlyosan megsérült, és még nem tudni, hogy a baleset nyoma egyáltalám elmúlik-e. Dr. LifeOrigoElárulta a fiatalság titkát Meryl Streep http://www.life.hu/drlife/20171019-ezert-olyan-fiatalos-meryl-streep.htmlMeryl Streep ragyogó külsejének titkára már egy ideje kíváncsi a világ. Most kiderült. Dr. Life--Kiderült, hogy 27 vírus is lehet a férfiak spermájában!http://www.life.hu/drlife/20171019-27-virus-is-lehet-a-ferfiak-spermajaban.htmlEddig nem ismert dolgok derültek ki a férfiak spermájáról: sokkal veszélyesebb, mint ahogy az eddig gondoltuk. A kutatókat is meglepte az eredmény. Dr. Life--Balesetet szenvedett Ed Sheeranhttp://www.life.hu/drlife/20171019-ed-sheeran-balesetet-szenvedett.htmlLehet, hogy le kell mondania a koncertjeit Ed Sheerannak, ugyanis elütötte őt egy autó. Nem úszta meg sérülés nélkül. Dr. LifeOrigoTörőcsik Mari tüdőgyulladással fekszik az intenzív osztályonhttp://www.life.hu/drlife/20171018-torocsik-mari-tudogyulladassal-fekszik-a-korhazban.htmlTörőcsik Mari hónapok óta kórházban van, és sajnos nem javul az állapota. Varnus Xavér osztott meg friss információkat a művésznőről, és úgy tűnik, nagy a baj: súlyos tüdőgyulladása van. Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.