Vérizzadás betegségben szenved egy 21 éves nő

Forrás: AFP -
betegség vérizzadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes betegségtől szenved egy fiatal nő. A tünetek annyira megviselték, hogy depressziós lett tőlük. 

A 21 éves olasz lány három év szenvedés után fordult orvoshoz. Ugyanis mindenféle külső sérülés nélkül vérzett a tenyere és az arca is. Elmondása szerint az indokolatlan vérzések annyira összezavarták és megijesztették, hogy nem mert emberek közé menni, depressziós lett, és teljesen elszigetelten élt.

Máig viták zajlanak a vérizzadás betegség létezését illetően Forrás: AFP

Az orvosok néhány vizsgálat élvégzése után megállapították, hogy a lány egy ritka betegségben, az úgynevezett haematohydrosis-ban (vérizzadás) szenved. A probléma csak az, hogy a kórral kapcsolatban még ma is tudományos viták folynak, nem tudják pontosan a kiváltó okát, sőt, egyesek szerint a betegség nem is létezhet.

Jacalyn Duffin, az ontarioi Queen's University egyik dolgozója 42 vérizzadással kapcsolatos orvosi cikket elemzett egészen 1880-ig visszamenőleg. Az írások több, mint fele az elmúlt 5 évben keletkezett, amely arra utal, hogy az orvostudomány egyre többet foglalkozik a jelenséggel, de a dolog még mindig nem eldöntött.

A lány végül bétablokkolót kapott, ami más pácienseknek korábban már bevált - írta meg a Gizmodo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.