Nyílt levelet írtak a szívátültetésen átesett kisfiú szülei

nyílt levél transzplantáció szívátültetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Max Johnson szülei megindító nyílt levelet írták. Emma és Paul Johnson csak remélik, hogy üzenetük eljut az ismeretlen szülőkhöz, akik felajánlották halott gyermekük szívét, ezzel pedig megadták az esélyt arra, hogy fiuk, a kilencéves Max életben maradjon. A kissrácon idén augusztusban végeztek szívátültetést, ez volt az egyetlen lehetősége arra, hogy valaha elhagyhassa a kórházat.

„Szeretnénk megköszönni azt a hihetetlen bátor és nagylelkű döntést, amit akkor hoztak meg, amikor úgy döntöttek, hogy eladományozzák a gyermekük szerveit. Nem ismerjük a körülményeket, de el tudjuk képzelni azt a szörnyű helyzetet, azt a kimondhatatlan veszteséget, amit érezhettek a szerettük halálakor. Önzetlen döntésükért örökké hálásak leszünk.

,,Tudjuk, hogy egyetlen veszteségét sem lehet pótolni, de reméljük, hogy valamelyest megnyugvást találnak abban, hogy az önök döntésével a kilencéves fiunk, Max a gyógyulás útjára lépett" Forrás: Shutterstock

Tudjuk, hogy egyetlen veszteségét sem lehet pótolni, de reméljük, hogy valamelyest megnyugvást találnak abban, hogy az önök döntésével a kilencéves fiunk, Max a gyógyulás útjára lépett. Három hónap telt az operáció óta és a mi csodás gyermekünk napról napra jobban van. Úgy szokta leírni az új szívét, mint egy „boldog, csodálatos" szív.

Minden reggel, amikor felébred, ránéz a mellkasára és azt mondja nagy mosollyal az arcán: „Jó reggelt, én új szívem."

Ügyelünk arra, hogy Max egészségesen étkezzen, és amikor az állapota engedi, tornázik is, így a szíve fitt és erős marad.

Max tele van energiával és lelkesedéssel. Ezt pedig az önök családjának csodás adományaként érhettük el. Kimondhatatlan boldogság szülőként azt látni, hogy a gyermekünk már nem egy kórházi ágyon fekszik csövekkel a szájában, és vezetékekkel a testében, hanem itthon van, a saját szobájában, és már ő is elhiszi: csodaszép élet vár rá. Felkavaró és nehéz időszak volt várni és várni egy szívre.

,,Kimondhatatlan boldogság szülőként azt látni, hogy a gyermekünk már nem egy kórházi ágyon fekszik csövekkel a szájában, és vezetékekkel a testében, hanem itthon van, a saját szobájában, és már ő is elhiszi: csodaszép élet vár rá" Forrás: Shutterstock

Tudtuk, ha megcsörren a telefon, az azt jelenti majd, hogy valaki meghalt azért, hogy Max élhessen.

Ismeretlenül is imádkozunk a családjukért, amíg csak élünk.

Maxnek esélye van leérettségizni, egyetemre menni, megházasodni. De ezek egyike sem teljesülhetne, ha önök nem döntenek a szervadományozás mellett. Tudjuk, hogy Max mindent el fog követni, hogy egyszer felkeresse magukat, hogy megköszönje önöknek az életét. Isten áldja önöket"

Önkéntes magyar egyetemisták tanítanak idegen nyelveket a beteg gyerekeknek http://www.life.hu/drlife/20171018-magyar-egyetemistak-tanitjak-a-beteg-gyerekeket.html„Hidat képzünk a külvilág és a beteg srácok és lányok között" – ezt mondják magukról az Amigos Alapítvány tagjai. A csupa egyetemistából álló csapat immár három éve segíti a kórházpedagógusok és a pszichológusok munkáját. Hogyan indultak, és milyen céljaik vannak? Erről is beszélgettünk velük. Dr. LifeOrigoZárt ajtók mögött: királynők és hercegnők nőgyógyászati betegségeihttp://www.life.hu/drlife/20170925-uralkodok-nogyogyaszati-betegsegei.htmlA brit királyi család hölgy tagjait sem régen, sem most nem kímélték a nőgyógyászati betegségek. Volt, aki a szülésnél került életveszélyes állapotba, más öregkorában élt meg szörnyű kínokat, melyeket az orvosok sem tudtak segíteni. Dr. Life--Intim fertőzések: még a székrekedéstől is felborulhat a hüvelyflórád egyensúlyahttp://www.life.hu/drlife/20170927-intim-fertozesek-ezeket-tuti-nem-tudtad.htmlAz intim fertőzéseknél a megelőzés a legfontosabb, mégis sokan elkövetik azt a hibát, hogy a gyakori hüvelyöblítéssel a savas pH-t lúgos irányba tolják el, és már meg is történt a baj. Mivel lehet akkor megelőzni az égő, viszkető érzést és a kellemetlen folyásokat? Milyen étrendet érdemes követni, és egyáltalán mi az, hogy „jó” és „rossz” mikrobák? Egy téma, amit nem lehet eleget ismételni, a fiataloknak pedig nem lehet elég korán elmondani. Dr. LifeOrigoIntim fertőzések: még a székrekedéstől is felborulhat a hüvelyflórád egyensúlyahttp://www.life.hu/drlife/20170927-intim-fertozesek-ezeket-tuti-nem-tudtad.htmlAz intim fertőzéseknél a megelőzés a legfontosabb, mégis sokan elkövetik azt a hibát, hogy a gyakori hüvelyöblítéssel a savas pH-t lúgos irányba tolják el, és már meg is történt a baj. Mivel lehet akkor megelőzni az égő, viszkető érzést és a kellemetlen folyásokat? Milyen étrendet érdemes követni, és egyáltalán mi az, hogy „jó” és „rossz” mikrobák? Egy téma, amit nem lehet eleget ismételni, a fiataloknak pedig nem lehet elég korán elmondani. Dr. LifeOrigoKamaszok a nőgyógyásznál – ezekkel a problémákkal keresik fel legtöbbször az orvosokathttp://www.life.hu/drlife/20170925-kamaszok-a-nogyogyasznal.htmlVannak olyan régiók, ahol a HPV-ről még mindig veszélyesen keveset tudnak a kamaszok. Gyakran az interneten próbálják meg „kinyomozni”, hogy mi lehet a bajuk, és nem fordulnak időben nőgyógyászhoz. Problémák és betegek a gyermeknőgyógyászaton 2017-ben. Dr. LifeOrigoForradalmárok - Az első női orvosok a világbanhttp://www.life.hu/drlife/20170813-noi-orvosok-es-gyogyitok.htmlVolt, hogy nagy tiszteletben tartották a női gyógyítókat, máskor pedig szinte üldözték, és kitiltották őket az egyetemekről. Egy biztos, mind igazi harcosok voltak. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.