Tündéri kisfiú küzd az életéért - Agydaganatát csak külföldön tudnák kezelni

agydaganat lifesegít Ecsédi Fábián Noel beteg gyerek rák (betegség)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy szülő számára elviselhetetlen fájdalommal jár, mikor gyermeke egy halálos betegséggel kénytelen szembenézni. A 2,5 éves Noel már közel másfél éve küzd a rákkal, számos műtéten van túl. Hiába azonban a felnőtteket is megszégyenítő bátorsága és kitartása, a kisfiún itthon már nem tudnak segíteni. Noel édesanyja gyűjtésbe kezdett, hogy kisfia esélyt kaphasson az életre.

A Life.hu segít!

Mi, a Life.hu szerkesztőségében azt valljuk, hogy a nyilvánosságnak hatalmas ereje van, és hisszük, hogy ha olvasóinknak lehetőségük van segíteni, akkor örömmel nyújtanak kezet a rászorulóknak. A kis Noel családja a külföldi kezelésre gyűjt, mely úgy tűnik, a 2,5 éves gyermek egyetlen esélye. Amennyiben van lehetőséged, kérünk segíts.

A támogatásokat az alábbi számlaszámra várja a család:


OTP Bank Nyrt.: Fábián Zerind, 11773322-02172929

Közlemény: Adomány Noelnek


A kis Noel kálváriája tavaly májusban, 14 hónapos korában kezdődött. Rosszul lett, elkezdett hányni, amit a kórházban először vírusfertőzésnek hittek, majd refluxszal, végül agyhártyagyulladással magyaráztak. A további vizsgálatok azonban olyan eredményt hoztak, melyre egy szülő sem lehet felkészülve. Agyában daganatot találtak.

Noel agyában daganatot találtak Forrás: Facebook/Tünde Fábián

A szegedi klinikán sikerült teljesen eltávolítani a daganatot, de az öröm nem tarthatott sokáig. 2016 szeptemberének elején Noel ismét rosszul lett. Kiderült, hogy a műtétben levált egy vérrög és elzárta az agyvíz útját. Beültettek egy VP shunt-t, mely az agykamrából indul, és a hashártyán keresztül a hasüregbe fut. Gyógytornász és mozgásfejlesztés révén, az akkor 18 hónapos kisgyermek újra tanult járni. Épp, amikor a család fellélegezhetett volna, egy kontroll vizsgálat idén augusztusban lesújtó eredménnyel járt.

Noel betegsége kiújult, ráadásul egyszerre két daganat is növekszik benne.

A tündéri kisfiú betegsége sajnos kiújult Forrás: Facebook/Tünde Fábián

Az egyiket vélhetően lehet operálni, a másikat azonban nem, mert az a daganat az agytörzsön nő. Jelenleg szájon át történő kemoterápiás kezelést kap, mivel a sugárkezeléshez túl kicsi. Emiatt is húzódik az operáció. Az idő azonban vészesen telik, Noel hol jobban, hol rosszabbul van. Édesanyja aggódva figyeli kisfiát, aki próbál úgy élni, mint a kortársai, de a daganatok és a kemoterápia miatt ez szinte lehetetlen. A végleges megoldás itthon sajnos nem elérhető a számára. Legközelebb Németországban tudnának segíteni Noelen, az úgynevezett protonterápiával.

A protonterápiát elsősorban létfontosságú szervek közelében lévő rákos daganatok kezelésekor alkalmazzák, vagy akkor, amikor a felnőttekénél jóval érzékenyebb, gyermeki szervezetben alakul ki rosszindulatú daganat. A protonsugár – mely pozitív töltésű, elektronjától megfosztott hidrogénatomokból áll – több szempontból is jóval hatékonyabb, mint például a normál sugárkezelés. Egyrészt nagyobb pontossággal irányítható, így a daganat közvetlen közelében lévő egészséges sejtek kisebb százaléka van kitéve a sugárzásnak. Másrészt a daganat mögötti szöveteket semmilyen mértékben sem károsítja, mivel a tumor elnyeli a sugárzást. Ezeknek a tulajdonságainak köszönhetően, sokkal nagyobb sugárdózisnak tehető ki a daganat, így csökkentve a beavatkozás utáni kiújulást. A betegek sokkal gyorsabban felépülnek, és kedvesebb mellékhatástól szenvednek.
Noel agydaganatát csak külföldön tudnák kezelni Forrás: Facebook/Tünde Fábián

Ez a beavatkozás azonban több tízezer euróba, azaz több millió forintba kerül. Azt még nem tudni, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár fedezi-e a kezelést. Novemberben várható a kisfiú MRI-s kivizsgálása, illetőleg még várják a német klinikától a befogadó nyilatkozatot. Vélhetően csak ezután születik döntés. Amennyiben az OEP ki is fizetné a kezelést, a kiutazást és ott tartózkodást akkor is a családnak kellene állnia.

Beszédképtelenség, bénulás; ilyen átélni 27 évesen a szélütésthttp://www.life.hu/drlife/20170814-beszedkeptelenseg-benulas-ilyen-atelni-27-evesen-a-szelutest-stroke.htmlSzilveszter este, amikor az óra elütötte az éjfélt, férjemmel úgy döntöttünk, az újévet a magunk intim módján köszöntjük. De nem ettől vált emlékezetessé a 2013-as év kezdete. Szex közben lényegében lebénultam; stroke-t kaptam 27 évesen! Dr. LifeThinkstockÍgy néznek ki ma a 10 évvel ezelőtt született sziámi ikrek: videó! http://www.life.hu/drlife/20171030-igy-eli-ma-az-eletet-isabelle-es-abby.htmlAbby és Isabelle élete igen különleges, hiszen sziámi ikrekként születtek, akiket rendkívül veszélyes volt szétválasztani, de sikerült: így élnek ma. Dr. LifeNorthfotoBetegség miatt szenved döbbenetes túlsúlytól egy kisbaba http://www.life.hu/drlife/20171020-elkepeszto-tulsullyal-szenved-egy-10-honapos-baba.html30 kilós a most 10 hónapos kisfiú, Luis Manuel. Dr. Life--Ezek a hétköznapinak tűnő tünetek is petefészekrákra utalhatnakhttp://www.life.hu/drlife/20171026-ezek-a-petefeszekrak-tunetei.htmlSajnos egyre több nő szenved petefészekrákban, mégsem tudják, hogy milyen tünetek alapján lehet felismerni a bajt. Dr. LifeThinkstockEgy boszorkány állítja: a sátán segítségével gyógyítja a rákothttp://www.life.hu/drlife/20170922-egy-boszorkany-allitja-a-satan-segitsegevel-gyogyitja-a-rakot.htmlEgy boszorkány azt állítja, ő képes gyógyítani a rákos megbetegedéseket. A nő a sötét erőket használja a daganatok leküzdéséhez... Dr. LifeOrigoSzívszorító: Rákbeteg hallgató utolsó kívánságát teljesítette a Semmelweis Egyetemhttp://www.life.hu/drlife/20170417-rakbeteg-hallgato-utolso-kivancsagat-teljesitette-a-semmelweiss-egyetem.htmlKülönös kérés érkezett néhány hete a Semmelweis Egyetem Doktori Tanácsának elnökéhez. Orbán Csaba hallgató gyorsított eljárásban szerette volna megvédeni a PhD-disszertációját. Ritka az ilyen kérés, általában a halasztást szokták kérvényezni. Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.