Így menti meg önmaga életét egy kisbaba a vízben: videó!

Forrás: Thinkstock -
úszás életmentés kisbaba fulladás reflex
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 

Mivel az anya hasában is vízben cseperedik a magzat, így számára egy medence sem teljesen idegen közeg. A legtöbb szakember azt tanácsolja, hogy a szülők használják ki a babaúszás nyújtotta lehetőségeket.

A babaúszás szinte minden esetben jó választás Forrás: Thinkstock

Nem csak az egészséges fejlődésüknek tesz jót, hanem élményként is szolgál, ráadásul nagyon fontos dolgokat taníthat a kicsiknek. Erről osztott meg egy videót egy ausztrál édesanya, akinek a 9 hónapos babája gond nélkül

megmenti magát egy fulladásközeli helyzetben.

Roxanne Turner megmutatja, ahogy a felvételen fejjel lefelé lógatják a gyermekét, majd hasra fektetik a mély vízben, és magára hagyják. A kicsi azonnal kapálózni kezd, pár másodperc alatt a hátára fekteti magát, lebeg a felszínen és lélegzik. Sőt, még csak nem is sír. Első ránézésre a videó nagyon bizarrnak tűnhet, pedig teljesen biztonságos, ösztönös a dolog - írta meg a TheSun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.