trópusi betegség kórház Survivor fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt eddig is tudtuk, hogy ez a játék fizikailag és szellemileg is igénybe veszi a játékosokat. De azt nem gondoltuk, hogy ilyen durva betegségekkel kell majd a résztvevőknek szembenézniük. 

Mint kiderült, a Survivor játékosai többen is kórházba kerültek a verseny után, és a trópusi osztályon ápolták őket. Olyan eset is volt, mikor az orvosok azt sem tudták, mivel állnak pontosan szemben.

Zoli például tűzlegyek áldozata lett, melynek következtében már a szigeten is kezelésre szorult. Elmondása szerint antibiotikumot kapott, de talán nem eleget, ugyanis hazaérkezve egy hatalmas duzzanat kezdett el nőni a könyökén:

"(...)Már teniszlabdányi volt, amikor orvoshoz mentem, a karomat már mozgatni sem tudtam. Fertőzést kaptam a nyílt sebeimen keresztül. Kórházba kerültem, ahol folyamatos fájdalmaim voltak, plusz lázam is, az orvosok mégsem vágták fel a gócot. Egy reggel nem bírtam tovább, és magam fakasztottam ki a szobám mosdójában egy konyhai kiskéssel. Az egész fürdő genny és vér volt, az orvosoknak pedig azt mondtam, hogy kifakadt magától. Megkönnyebbültem, de még két hétig voltam kórházban" - vallotta be Zoli.

Survivor Zoli Forrás: RTL Klub

Szandra ezzel egy időben szintén ugyanabban a kórházban feküdt, mert őt is megcsípték a tűzlegyek. Egy ideig ő is küzdött a sebe gyógyulásával, de szerencsére viszonylag hamar rendbe jött. De végül ő sem úszta meg a kórházat, ugyanis egy különleges baktériumot szedett össze:

"(...)Azt hittem, megúsztam, de pár nap múlva negyvenfokos lázam lett, és mire a kórházba kerültem, már járni sem tudtam. Karanténban elkülönítettek, öt napig volt lázam. Egy olyan baktériumot sikerült összeszednem, amely rosszul elkészített húsokban tenyészik. Kint volt olyan feladat, amikor meg kellett ennünk mindenféle csúfságot. Na, azt a versenyt én nyertem." - mesélte Szandra.

Survivor Szandra Forrás: RTL Klub

Anita esetében azonban még máig nem tudják pontosan, hogy mi okozta a bajt. A versenyző ugyanis a kiesést követően elképesztően sokat evett, időnként már rosszullétig tömte magát. Majd ezután nem sokkal többször is elájult, így ő is a trópusi osztályon kötött ki:

"(...)Addigra kitapinthatóan megduzzadt a májam és a lépem, gyulladásom és májfunkció-eltérésem volt. Végül vashiányt állapítottak meg, izomkárosodást és a májamban magas szintű eltéréseket. A májtisztító diéta sem segített. Pár hét múlva úgy bedagadt a lábam, hogy cipőt sem tudtam húzni, a hasam óriásira duzzadt. Három terhességi tesztet is végeztek rajtam, mert az orvosok sem hitték el, hogy nem várok babát. Úgy tűnik, felszívódási problémáim voltak – magyarázta Anita, akinek a laboreredményei már rendben vannak, de a súlyát még nem nyerte vissza. 57 kilóval ment ki a játékba, ott 48-ra fogyott, hazatérve pedig már 67 kilót mutatott a mérleg." - számolt be a történtekről Anita.

Survivor Anita Forrás: RTL Klub

A Survivor producere, Rubin Kristóf elmondta, hogy a játékosok folyamatos orvosi ellátásban részesültek, négy naponta minden versenyzőt megvizsgált egy specialista orvos:

"Két holland és egy Fülöp-szigeteki doktor felügyelt rájuk, erre specializált szaktudással. Éjjelente hat őr-ápoló váltotta egymást, akiknek napközben az orvosok elmondták, kinek a sebét kell átkötözni esetleg. A szigeten állt két rendelő is, olyan felszereléssel, amellyel akár kisebb életmentő operációt is el lehetett volna végezni. A stábnak ugyanez az ellátás járt" - írta meg a Bors. Rubint Kristóf még hozzátette, hogy a furcsa és gusztustalan "fogások" is mind helyi éttermekből kerültek beszerzésre, szigorúan ellenőrzötten.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.