gyermekvállalás életmódváltás mesterséges megtermékenyítés lombikbébi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
7 éven próbálkozott egy brit házaspár a családalapítással. Már majdnem feladták a harcot, mikor néhány egyszerűnek tűnő tanács végül elhozta nekik a csodát. 

Nicola Szymanowski és a férje, Mark, 7 éven át próbálkoztak gyermekvállalással, de hiába minden praktika és a mesterséges megtermékenyítés, nem sikerült családot alapítaniuk. A brit házaspár több, mint 20 ezer fontot, vagyis közel 7 millió forintot költött, mégis kudarcot vallott minden erőfeszítésük.

A 38 éves nő négy lombikprogramban vett részt, és két alkalommal vetélt el, így pedig már lassan ott tartottak, hogy feladják a reményt. Ám ekkor egy szakértő életmódváltást tanácsolt a házaspárnak.

Kiderült, hogy a mesterséges megtermékenyítés sikerességéhez életmódbéli változtatásokat is érdemes megtenni Forrás: Cultura Creative/© Cultura, all rights reserved./Callista Images

Ennek köszönhetően kiiktatták az életükből a koffeint, az alkoholt, illetve átálltak a teljesen szénhidrátmentes táplálkozásra. Nicolának a szakember azt mondta, ne használjon semmilyen parfümöt, és a környezete se fújja be magát, ha vele találkozik. Marknak pedig le kellett mondania a reggeli edzésekről, amelyek a felszabaduló endorfin miatt csökkenthetik a megtermékenyítő képeszséget.

A házaspár betartott minden szabályt, majd ezt követően mesterséges megtermékenyítés útján, 2017. májusában megszületett a kisfiuk, Charles. A kisbaba teljesen egészséges, a szülei pedig nagyon hálásak, hogy végül teljesülhetett az álmuk. A családról készült fotókat itt tudod megtekinteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.