Megrendítő kérések, amit haldoklók intéznek ápolóik felé

Forrás: Shutterstock -
halál rák (betegség) kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rákos betegeket ápoló nővérek megrendítő történeteket meséltek arról, mit mondtak nekik a haldoklók utolsó napjaikon, perceikben.

A végső stádiumban lévő betegekkel foglalkozó nővérekről a BBC készített egy érdekes, de megrázó videót. Az egyik ápoló a rövid filmben elmesélte, páciense még utoljára a kedvenc háziállatát szerette volna látni, míg egy másik csupán egy bögre teát kért tőle.

Egy másik nővér arról számolt be, hogy a beteg házaspár kérésére össze kellett tolniuk két ágyat, hogy foghassák egymás kezét. Végül 10 nap különbséggel hunytak el.

Megrendítő, mit kérnek a haldokló betegek utolsó perceikben Forrás: Shutterstock

Az ápolók nagy része elmondta, igyekeznek teljesíteni a kéréseket, hogy a betegek „szépen" távozhassanak el és ne féljenek a haláltól. Az egyik páciens arra figyelmeztette ápolóját, hogy az élet túl rövid, csinálja azt, amit igazán akar és ami boldoggá teszi.

„Látni az örömöt a haldokló arcán, amikor behoztuk hozzá a kiskutyáját, egyszerűen felbecsülhetetlen." – mesélte egy másik nővér.

5 tünet, ami azt jelzi, hogy túl sokat ültél a számítógép előtthttp://www.life.hu/drlife/20171106-jelek-amik-arra-utalnak-hogy-sokat-ulsz-a-szamitogep-elott.htmlAz irodai munkát végzők a munkaidőben is 8-12 órát töltenek a számítógép előtt. Aztán hazamennek és még otthon is bekapcsolják a laptopot, átfutják a levelezésüket vagy a közösségi oldalakat. Így naponta akár 14-16 órát is eltölthetünk a különböző monitorok előtt. Ezek a tünetek azonban azt jelzik, hogy ideje szünetet tartanod. Figyelj rájuk! Dr. LifeOrigoMegműtötték Benkő Lászlót - Friss hírek az állapotárólhttp://www.life.hu/drlife/20171115-megmutottek-benko-laszlot.htmlTúl van a műtéten Benkő László. Az Omega billentyűsét tegnap műtötték, orvosai szerint az operáció sikeres volt. Dr. LifeFotó: Bielik István - OrigoA lecsökkent szexuális aktivitásra sokszor a cink a megoldás http://www.life.hu/drlife/20171114-vigyel-be-tobb-cinket-ha-bajban-van-a-szexualis-eleted.htmlNem kell azonnal a legrosszabbra gondolni, ha éppen nincs kedved a szexhez. Dr. Life--Benkő László állapotáról mesélt Kóbor János http://www.life.hu/drlife/20171114-kobor-janos-friss-informaciokat-meselt-benko-laszlorol.htmlKóbor János részleteket mesélt Benkő László betegségéről, a kezelésről, és a jövőről. Dr. LifeFotó: Bielik István - OrigoItt az idő, hamarosan újból kés alá fekszik Judy: fotó! http://www.life.hu/drlife/20171114-ujabb-mutetre-vallalkozik-judy.htmlJudynak újabb beavatkozásra kell vállalkoznia, ugyanis nem egyformán öregszik az arca. Dr. LifeOrigoEgy kislány életét mentette meg Tóth Gabihttp://www.life.hu/drlife/20171114-egy-kislany-eletet-mentette-meg-toth-gabi-evekkel-ezelott.htmlMegható történetet mesélt el Tóth Gabi a Facebookon a rajongóinak: évekkel ezelőtt segített egy kismamán, most pedig egy fotót kapott az édesanyától. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.