Meztelen szoptatós fotóval kampányol a blogger

baba szoptatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meztelen szoptatós fotót tett közzé az egyik népszerű blogger az Instagramján. Tettéért rengeteg elismerő kommentet kapott.

Az „Earth Based Mum" néven író blogger néhány napja töltötte fel a közösségi oldalra azt a fotót, amelyen anyaszült meztelenül látható, miközben 3 éves gyermekét szoptatja.

„Egy kicsit féltem ezt a képet megosztani, de mégis felszabadító érzés, hogy megtettem és úgy érzem, szükséges lépés volt. Mert ez a valóság, és nem jó érzés, ha szégyelled és rejtegeted azt" - olvasható a bejegyzés alatt.

This feels scary to share but also liberating and necessary. #liberating because it’s real and feeling like you have to hide parts of yourself out of shame isn’t fun. Sure, some people might want to compare nursing a child to sex and say some things are best to stay behind closed doors but they aren’t the same thing (thank god!). Which brings me to why it’s #necessary . Raise your hand if you grew up seeing babies being fed in the way that is biologically normal and expected? I didn’t. Ever. Not at all. I have vague memories of my mother nursing my youngest sister as a newborn once or twice but that’s it. I only ever saw babies being fed with bottles. This is a problem. Public health concern. How are women expected to grow up and give their babes this optimal nutrition if all they ever saw growing up was babies being bottle fed? So this photo is necessary because it normalizes what is...well, normal. Not only that, but it normalizes the world breastfeeding weaning age which is 3-6 years old. That is when children naturally wean from the breast. Of course, as they get older they are not nursing as much as when they are young. Something such as a breastfeeding relationship isn’t something that can (or should) be severed over night. It’s a slow, steady process that both mother and child should be involved in, like any other relationship. This isn’t meant to shame those who formula feed. It’s meant to raise awareness on the importance of breastfeeding. Promoting health isn’t shaming something else. It’s promoting health. The WHO predicts over 800,000 lives could be saved from breastfeeding. So that’s why it’s necessary. #breasfeeding #bręastisbęst #continuumconcept #toddlerbreastfeeding #heis3 #attachmentparenting #skintoskin #naturalhealth #crunchymama #biology #normalizebreastfeeding #normalizeit

www.earthbasedmom.com (@earthbasedmomblog) által megosztott bejegyzés,

Ezután megkérdezte követőitől, hányan láttak gyermekként olyat, hogy valaki a babáját szoptatta. Ő ugyanis soha nem látta, pedig mint írja, ez egy természetes, biológiai folyamat.

„Csak homályos emlékeim vannak arról, hogy édesanyám a kisebb testvéreimet szoptatja. Ez a probléma. Így mégis, hogyan várhatják el a nőktől, hogy felneveljék a gyerekeiket és megadják nekik az optimális tápanyagokat, ha csak azt látták, hogyan etetik palackból a babákat? Ez a fotó azét szükséges, hogy normalizálja ezt a helyzetet" - írja a blogger.

Ritka rendellenességgel született a kisfiú, Archie Innes: nincsenek szemeihttp://www.life.hu/drlife/20171117-szem-nelkul-szuletett-a-kisfiu-archie-innes.htmlA 10 hónapos Archie Innes ritka rendellenességgel született: nincsenek szemei, és a motorikus képességei sincsenek rendben. A műtétek nagyon sok pénzbe kerülnek, a kétségbeesett anya pedig minden erejével próbál adományokat gyűjteni, hogy a kisfia egészséges lehessen. Dr. Life--Benkő László műtétje előtt egy nappal úgy döntött, nem alszik a kórházban: hazamenthttp://www.life.hu/drlife/20171117-benko-laszlo-egy-nappal-a-mutetje-elott-ment-haza.htmlBenkő Lászlót daganatos megbetegedés miatt kellett megműteni, az operáció előtt egy nappal pedig már a kórházban kellett lennie. A zenész azonban úgy döntött, hogy ő nem tölti bent az estét: fogta magát, és hazament. Dr. LifeFotó: Bielik István - Origo18 műtéten esett át Cody Hall, a súlyos arcdeformitással született nő: fotóhttp://www.life.hu/drlife/20171117-18-muteten-esett-at-cody-hall-a-sulyos-arcdeformitassal-szuletett-no.htmlSúlyos arcdeformitással született Cody Hall, de mára ennek nyoma sincs. 18 műtéten esett át, végül gyönyörű és ragyogó menyasszonyként állt oltár elé: a nehéz kezdetnek boldog vége lett! Dr. Life--Mellkisebbítő műtéten esett át egy 12 éves fiúhttp://www.life.hu/drlife/20171117-mellkisebbito-muteten-esett-at-egy-12-eves-fiu.htmlMellkisebbítő műtétet kellett elvégezni egy kínai fiún, mert a mellei akkorára nőttek, mint egy 18 éves lányé - írta meg a 24.hu. A komoly operáció három órán keresztül tartott. Dr. Life--Nem tud felkelni a tini gyereked? Nem lusta! Ez lehet a gond!http://www.life.hu/drlife/20171028-ha-nem-alszik-eleget-a-tinedzser.htmlSok szülő panaszkodik arról, hogy a tinédzser gyereke nem alszik eleget, vagy alszik, de inkább a késő reggeli, délelőtti időszakban durmol az ágyában. Ezt legtöbbször a lustasággal, vagy azzal magyarázzuk, hogy túl sokáig volt fent. Ez viszont csak féligazság. Dr. Life--Agydaganattal műtötték Wonder Tracythttp://www.life.hu/drlife/20171116-agydaganattal-mutottek-wonder-tracyt-az-edes-elet-sztarjat.htmlSzeptember elején találtak agydaganatot az Édes Élet sztárjánál, Wonder Tracynél; a diagnózist akkor ő maga osztotta meg rajongóival a közösségi oldalán. A minap arról számolt be, hogy elmaradt a várt operációja, most azonban arról posztolt, végre sor került a műtétre. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.