Munka közben halt meg a doktornő, aki 18 órán át dolgozott: videó!

halál kimerültség orvos doktornő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kínai doktornő több, mint 18 órán át dolgozott, majd egyszer csak stroke-ot kapott és meghalt. 

Dr. Zhao Bianxiang egy kínai doktornő, aki december 29-én veszítette életét abban a kórházban, ahol dolgozott. A 43 éves nő egy 18 órás műszakon volt túl, melynek a végén egyszer csak stroke-ot kapott, és az egyik betege szeme láttára csuklott össze és halt meg.

Halálra dolgozta magát a kínai doktornő Forrás: Thinkstock

Mint kiderült, a doktornő rendszeresen vállalt ilyen hosszú műszakokat, csak a hivatásának élt, és mindent emögé sorolt. A kollégái egy önfeláldozó, lelkiismeretes, de munkamániás emberként ismerték meg, aki akkor sem ment haza, ha véget ért a műszakja, mert ha szembe jött valaki, akinek segítségre volt szüksége, akkor azonnal a tettek mezejére lépett.

Épp egy vizit közben ájult el, és hiába vitték azonnal az intenzív osztályra, nem tudták megmenteni az életét. 20 órán át küzdöttek érte a kollégái, de sajnos december 30-án be kellett jelenti a halálhírt. Az esetről videó is készült, amit itt tudsz megtekinteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.