cukorbetegség diabétesz cukorbeteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Uralkodókat és híres színészeket sem kímél a diabétesz. Az egyik elismert színésznő a kamerák előtt esett össze, majd heteket töltött kórházban, mert nem vette komolyan a betegségét.

Tom Hanks, David Letterman műsorában beszélt arról, hogy 2-es típusú diabétesze van. "Elmentem az orvoshoz, aki ezt mondta nekem a kivizsgálás után:

Magának kettes típusú diabétesze lett, fiatalember." Hanks azt mondja, szigorú diétával és gyógyszerrel tartja kordában a betegségét, csak azt sajnálja, hogy már nem mehetett vissza a középsuliba.

Tom Hanksnak kettes típusú diabétesze lett Forrás: Getty Images

Salma Hayeknél a terhessége alatt jelentkezett a cukorbetegség. Terhességi cukorbetegségről akkor beszélünk, amikor az inzulinhiányt a terhesség alatt fedezik fel. Ezekben az esetekben az édesanya termel inzulint, azonban inzulinhiány alakul ki, mert a várandósság alatt sokkal többre van szükség.

Salma Hayeknél a terhessége alatt jelentkezett a cukorbetegség Forrás: Getty Images

Halle Berry 1-es típusú diabétesztől szenved. Mivel a színésznő éppen forgatott, amikor jelentkeztek nála a betegség tünetei, nem vette komolyan a betegséget. Végül a kamerák előtt esett össze, kórházba szállították, és cukorbetegkómában feküdt egy hétig. Az Oscar-díjas színésznő azt mondja, hogy kordában tartja a cukorbetegségét. „Nagyon szigorú diétával, és rendszeres mozgással sikerült legyőznöm"- nyilatkozta.

Halle Berrynek szigorú diétával és rendszeres mozgással sikerült legyőznie a cukorbetegséget Forrás: Instagram/Halle Berry

A CNN egykori műsorvezetője Lary King, 2010-ben vonult nyugdíjba. Az újságírónál 1995-ben diagnosztizáltak cukorbetegséget, ám egy magazinnak adott interjúban azt nyilatkozta, hogy egyetlen tünetet sem észlelt magán korábban. King egyszer szívrohamon is átesett, ezután teljes életmódváltást hajtott végre az életében: felhagyott a dohányzással, leadott néhány kilót, és változtatott az étkezési szokásain.

Larry Kingnél 1995-ben diagnosztizáltak cukorbetegséget Forrás: Getty Images

A lista persze korántsem teljes. Hollywoodban számos híresség szenved még a cukorbetegségtől. Az egyik leghíresebb közülünk Elvis Presley volt. De a csodaszép Sharon Stone is küzd a cukorbetegséggel, csakúgy, mint Bryan Adams. De történelmi személyeket sem kímélt a diabétesz. Tudósok állítják, hogy VIII. Henrik angol király is feltehetően cukorbeteg volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.