A hangokat is hallotta: könyvet írt a nő, aki 5 hétig volt kómában

Forrás: Shutterstock -
kóma emlék kórház rémálom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Súlyos balesete után 5 hétig tartották mesterséges kómában Colleen Kelly Alexandert, aki nemrég könyvet írt életéről.

Még csak 42 esztendős, és szinte hihetetlen, amin eddigi élete során átment Colleen Kelly Alexander. A nő korábban már átesett egy agyműtéten, lupusszal is kezelték, és épp házasodni készült kedvesével, amikor 2011-ben munkából hazaindulva elsodorta egy kamion. Többször is leállt a szíve, egyszer 20 percig is halott volt, de végül az orvosoknak sikerült őt visszahozniuk az életbe. Miután stabilizálták az állapotát, 5 hétig mesterséges kómában tartották, ezalatt összesen 29 műtétet végeztek el rajta – írja a DailyMail.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Colleen most könyvet írt, amelyben beszámolt arról, milyen volt akkor, amikor kómában volt. Azt mondja, úgy érezte, hogy épp egy rémálmot él át és a saját testének a fogja. Hallotta a hangokat és érzései is voltak. Mindeközben nagyon melege volt, folyton azt érezte, inni szeretne. A mesterséges kómában tartott emberek esetében nem ritka, hogy néha kinyitják a szemüket, így történt vele is. Ekkor érzékelte a külvilágot, bár túl fáradt volt ahhoz, hogy felismerje rokonait, jól esett neki a közelségük és a hangjuk.

Sokszor álmodott nemi erőszakról, mindez azért történhetett, mert míg kómában volt, az orvosok helyreállították a végbelét, vagináját. Emellett elmesélte azt is, hogy pontosan emlékszik a szobájában lévő óra ketyegésére is.

Miután felébresztették és közölték vele, hogy 5 hétig kómában feküdt, sírva fakadt. Férje természetesen akkor is mellette volt.

Mellkisebbítő műtéten esett át Amber Rose - Fotóhttp://www.life.hu/drlife/20180201-mellkisebbito-muteten-esett-at-amber-rose.htmlMellkisebbítő műtéten esett át a méretes fenekéről és kebleiről is ismert Amber Rose. Az operációra azért volt szükség, mert már nagyon fájt a modell háta. Dr. Life--Székhelyi József áttétes rákja műthetetlen, de van reményhttp://www.life.hu/drlife/20180201-szekhelyi-jozsef-attetes-rakja-muthetetlen-de-van-remeny.htmlSzékhelyi József színész küzd a tüdőrák ellen, de sajnos áttétes daganata elhelyezkedése és kiterjedtsége miatt műthetetlen. Dr. LifeOrigoSzékhelyi József áttétes rákja műthetetlen, de van reményhttp://www.life.hu/drlife/20180201-szekhelyi-jozsef-attetes-rakja-muthetetlen-de-van-remeny.htmlSzékhelyi József színész küzd a tüdőrák ellen, de sajnos áttétes daganata elhelyezkedése és kiterjedtsége miatt műthetetlen. Dr. LifeOrigoKefir édesanyja nem fog felépülni súlyos balesetéből: perel a családhttp://www.life.hu/drlife/20180201-kefir-edesanyja-nem-fog-felepulni-sulyos-balesetebol-perel-a-csalad.htmlSajnos Kefir édesanyja valószínűleg soha nem fog teljesen felépülni sérüléseiből, melyet akkor szerzett, amikor lezuhant a könyvtár lépcsőjéről és koponyatörést szenvedett. Dr. LifeOrigoAlkoholizmusáról vallott Survivor Benedekhttp://www.life.hu/drlife/20180201-alkoholizmusarol-volt-survivor-benedek.htmlA Survivor versenyzője, Benedek személyi edzőként dolgozik, egészségesen él. De nem volt ez minidg így: korábban alkoholista volt. Keményen dolgozott azért, hogy megszabaduljon függőségétől. Dr. Life--Szívinfarktust kapott Takács Ákos, egykori válogatott labdarúgóhttp://www.life.hu/drlife/20180131-szivinfarktust-kapott-takacs-akos-egykori-valogatott-labdarugo.htmlHétvégén szívinfarktust kapott a korábbi válogatott labdarúgó, Takács Ákos. A Ferencvárosi Futball Club edzőjét jelenleg is kórházban ápolják. Dr. LifeMTI/Illyés Tibor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.