Az új-zélandi lány, Grace Morgan majdnem meghalt csak azért, mert tampont használt

halál tampon toxikus sokk szindróma lány Új-Zéland
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyik pillanatról a másikra kezdték felmondani a szervei a szolgálatot. Az új-zélandi lány, Grace Morgan majdnem meghalt csak azért, mert tampont használt. Történetét azért osztja meg másokkal, hogy ne essenek ugyanebbe a hibába, és ha hasonló tüneteket tapasztalnak, azonnal forduljanak orvoshoz.

Az új-zélandi Grace Morgan majdnem meghalt csak azért, mert tampont használt. A fiatal lány azért osztja meg történetét, hogy másokon segítsen: aki hasonló tüneteket észlel, azonnal forduljon az orvoshoz.

Majdnem megölte a tamponja a fiatal lányt Forrás: Shutterstock

Toxikus sokk szindróma

Ez a betegség főként a nőkent érinti, és a helytelen tamponhasználat válthatja ki. Ritka betegség, melynek következtében bakteriális eredetű méreganyagok szaporodnak el a szervezetben, amelyek vérmérgezéshez hasonló tüneteket produkálnak a betegnél.

Grace tisztában volt vele, hogy a sokáig bennhagyott tampon veszélyes lehet, ezért soha nem felejtette el megfelelő időközönként cserélni, de úgy tűnik, őt ez sem óvta meg a súlyos fertőzéstől. Az orvosai szerint igazából nincs olyan időtartam, ami teljes biztonsággal kizárná a TSS-t. Grace mindenesetre úgy döntött, ő nem használ többet. Fontos megjegyezni, hogy a klinikusok szerint a TSS egy nagyon összetett állapot, amit egy fertőzött seb éppúgy előidézhet, mint a tampon használata.

6 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a toxikus sokk szindrómáról

Hirtelen robbant be a köztudatba ez a betegség, amit a tamponhasználattal hoztak összefüggésbe. Súlyos és veszélyes lehet, ráadásul nem csak a nőket érinti! Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.