Kanyaróval fertőződött meg egy 14 hónapos kislány Budapesten

Forrás: Thinkstock -
kislány Budapest kanyaró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kanyaróval fertőződött meg egy 14 hónapos kislány Budapesten, akit már kórházban kezelnek. Kérdés, hogy kiket fertőzhetett még meg, hiszen a betegség már a tünetek megjelenése előtti napokban is fertőz.

Egy 14 hónapos budapesti kislány fertőződött meg kanyaróval, valószínűleg olyan tünetmentes emberektől kapta el a betegséget, akik a környező országokban jártak, és onnan hurcolták be a fertőzést. Életkora miatt a kislány még nem volt beoltva, ugyanis a kanyaró elleni védelmet először 15 hónaposan kapják a gyerekek, majd 11 évesen kapnak egy második oltást – írja Dr. Novák Hunor a weboldalán.

Kanyarós lett egy 14 hónapos kislány - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A kanyaró brutálisan fertőz, és nagyon veszélyes betegség. Egy kanyarós beteg képes 11-18 másik embert megfertőzni, emberről emberre, és a levegőben is terjed.

A kanyaró veszélyes betegség, akár halált is okozhat:

nem kell tartanunk járvány kialakulásától.

Az indiai Trimurti Nadkarninak azt mondták, nem műthető a tumor, most mégis kivettékhttp://www.life.hu/drlife/20180222-az-india-trimurti-nadkarninak-azt-mondtak-nem-mutheto-a-tumor-most-megis-kivettek.htmlAz indiai Trimurti Nadkarninak vélhetően a világ legnagyobb agydanatát műtötték ki fejéből, mely már nagyobb volt mint a koponyája. Remélik, ha agya regenerálódik, látását is visszanyeri, amit a tumor miatt elvesztett. Dr. LifeOrigoTörőcsik Mari már otthonában gyógyul, néha pedig látogatókat is fogadhttp://www.life.hu/drlife/20180222-torocsik-mari-mar-otthonaban-gyogyul-neha-pedig-latogatokat-is-fogad.htmlTörőcsik Marit egy év után engedték haza velemi otthonába a szombathelyi kórházból. Azt mondja: most úgy érzi, mintha megrágták és kiköpték volna, de masszív csaj, reméli, ősszel már mehet a Nemzeti Színházba. Dr. Life--Dusev-Janics Natasa legyőzte komoly betegségéthttp://www.life.hu/drlife/20180222-dusev-janics-natasa-legyozte-komoly-betegseget.htmlNagyon nehéz időszak van Dusev-Janics Natasa háta mögött, és még nincs vége. Súlyos betegséget kellett legyőznie, most pedig azért küzd, hogy újra a régi legyen. Dr. Life--Orbán Józsefnek, a 100 Folk Celsius zenészének az agyában is van daganathttp://www.life.hu/drlife/20180222-orban-jozsefnek-a-100-folk-celsius-zeneszenek-az-agyaban-is-van-daganat.htmlOrbán Józsi, a 100 Folk Celsius zenésze rákos megbetegedéssel küzd. Kiderült, nemcsak a tüdejében, az agyában is van daganat. Az orvosok új, amerikai módszerrel gyógyítják őt. Dr. LifeOrigoSzörnyű élmény: operáció közben ébredt fel ÉNB Lalihttp://www.life.hu/drlife/20180222-operacio-kozben-ebredt-fel-enb-lali.htmlSzörnyű élményéről vallott az Éjjel-Nappal Budapest sztárja, Lali, aki lábműtétje közben ébredt fel a műtőasztalon. Dr. Life--Kiss Ramónát hazaengedték a kórházból, már otthon lábadozikhttp://www.life.hu/drlife/20180222-kiss-ramonat-hazaengedtek-a-korhazbol-mar-otthon-labadozik.htmlHazaengedték a kórházból Kiss Ramónát, akit néhány napja az influenza döntött le a lábáról. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.