Juan Pedro Franco, a világ legkövérebb embere már lábra tud állni, 250 kilót fogyott

Forrás: AFP/Ulises Ruiz -
műtét fogyás orvos kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Saját hálószobájának foglya a mexikói Juan Pedro Franco, aki a világ legkövérebb embere címmel került be a Guinness Rekordok könyvébe. Már több gyomorműtéten is átesett, most 250 kilótól szabadult meg. Célja, hogy egyedül sétálhasson. 

A 33 éves mexikói Juan Pedro Franco a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült, hiszen őt nyilvánították a világ legkövérebb emberének 595 kilogrammos súlyával - írja a Dailymail.

Juan Pedro Franco műtéte után, itt még "csak" 174 kilót fogyott Forrás: AFP/Hector Guerrero
Testsúlyának felétől szabadult meg a mexikói Juan Pedro Franco Forrás: AFP/Ulises Ruiz

Már több gyomorműtéten is átesett, kizárólag hálószobája falai között éli életét, de most 250 kilót fogyott, így már lábra tud állni a fiatal férfi. Célja, hogy egyedül is tudjon sétálni, és már ne csak szobája jelentse számára a világot. Édesanyja mindenben támogatja.

Mindent megtesz, hogy egyedül sétálhasson Forrás: AFP/Ulises Ruiz

Obezitológusa elmondta, hogy három hónapos diéta után 174 kilót fogyott, ezt követte a műtét, amelynek következtében testsúlyának felétől szabadult meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.