Drámai pillanatokat idéztek fel a sziámi ikreket szétválasztó magyar orvosok

műtét orvosok dráma sziámi ikerpár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyar orvoscsoport vállalkozott arra, hogy szétválasszon egy fejüknél összenőtt sziámi ikerpárt. A műtétsorozat első részén sikeresen túlvannak, a szakemberek most arról meséltek, milyen drámai pillanatokat éltek át az operáció közben.

Mint arról korábban már beszámoltunk, magyar orvosok vállalták, hogy szétválasztják a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket. A veszélyes műtétsorozat első részén már sikerrel túlvannak, egy 3 órás vizsgálat után végül egy 5 órás műtéttel szétválasztották a kislányok agyát összekötő ereket.
Dr. Csókay András, Dr. Pataki Gergely és Dr. Hudák István most a TV2-nek elárulták, műtét közben akadt drámai pillanat is.

A legdrámaibb pillanat az volt, amikor odajutott, hogy elzárja, akkor kiment az édesanyához, és elmondta neki, hogy 20 százalék, hogy belehalnak, 80 százalék, hogy túlélik. Az édesanya elsírta magát, azt mondta, így nem lehet élni, csinálja meg, doktor úr. Bement és megcsinálta." – mesélte Dr. Csókay András a kollégájáról.

Ez volt a kezdőlépés, de még a neheze hátravan.

A legnagyobb feladat, hogy az agyat és a koponyát szétválasszuk. Utána Gergelynek megoldani plasztikai sebészeti úton ezt a hatalmas nyílást. Úgy kell elképzelni, mintha egy lábasról levennénk egy tetőt. A koponyacsontot vissza lehet építeni, de bőrrel is be kell fedni." – nyilatkozta a szakember, majd hozzátette, szeptember-októberben kerülhet sor a tényleges szétválasztásra.

Szinetár Dóra Down-szindrómás kisfia, Benjamin gyógytornával gyógyulhttp://www.life.hu/drlife/20180307-szinetar-dora-down-szindromas-kisfia-benjamin-gyogytornaval-gyogyul.htmlSzinetár Dóra mindent megtesz azért, hogy megfelelően fejlessze kisfiát: sikerült is megtalálnia a legjobb módszert. Ezzel gyógyul Benjamin. Dr. LifeOrigoTalán Attila gyermekkorában agyhártyagyulladást kapott egy kullancs miatt: lebénulthttp://www.life.hu/drlife/20180306-talan-attila-gyermekkoraban-agyhartyagyulladast-kapott-egy-kullancs-miatt-lebenult.htmlHamarosan jön a kullancsszezon, az élősködők által terjesztett kórok pedig életre szóló károsodásokat okozhatnak. A magyar énekes, Talán Attila ezt nagyon jól tudja, ő gyermekkorában le is bénult miután agyhártyagyulladást kapott egy kullancs miatt. Dr. LifeOrigoUndorító: ennyi fajta féreg élhet a testedbenhttp://www.life.hu/drlife/20180228-ennyi-fajta-fereg-elhet-a-testedben.htmlMeglepődött egy fiatal nő, amikor hatalmas férgeket "húztak ki" a szeméből. Mégis milyen giliszták, paraziták jelenhetnek meg a szervezetünkben és milyen betegséghez köthetjük őket? Dr. Life--Gáspár Evelin lézeres szemműtétre készül: videóhttp://www.life.hu/drlife/20180306-gaspar-evelin-lezeres-szemmutetre-keszul-video.htmlGáspár Evelin rászánta magát a szemműtétre, ugyanis nagyon elege volt abból, hogy folyton kontaktlencsét vagy szemüveget kellett hordania. Dr. LifeOrigoTörőcsik Mari aggódik Jirí Menzelért, ezt üzente nekihttp://www.life.hu/drlife/20180305-torocsik-mari-aggodik-jiri-menzelert-ezt-uzente-neki.htmlÜzent barátjának, a nemrég műtött Jirí Menzelnek Törőcsik Mari. A színésznő nagyon aggódik a rendezőért. Dr. Life--Árpa Attila nagyon beteghttp://www.life.hu/drlife/20180305-arpa-attila-nagyon-beteg.htmlÁrpa Attila betegsége miatt elmarad a bemutató. Senki sem tud beugrani helyette.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.