Utánajártak, melyik a legjobb mód a halálra

Forrás: Shutterstock -
halál szex szívleállás fulladás rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy brit újságíró most utánajárt, vajon melyik lehet a legjobb mód a halálra.

Érdekes cikket közölt a Vice, amelynek szerzője Dr. Richard Smith egy korábbi állításából indult ki, miszerint a legjobb rákban meghalni, mivel ez a betegség hagy időt arra, hogy elbúcsúzzunk szeretteinktől és kipróbáljunk olyan dolgokat, amelyre egyébként nem mernénk vállalkozni. A mostani cikk írója, Mike Pearl utánajárt, valóban így van-e. Sorra vette a különböző módokat, hogyan halhatnak meg az emberek és tudományosan próbálta kideríteni, melyik a „legjobb".

Szívleállás szex közben

Sokak számára elsőre talán nem is hangzik annyira rosszul, hogy utolsó perceiket szexszel töltik, ugyanakkor a hirtelen szívleállás egyáltalán nem kellemes – legalábbis erről számoltak be azok a szívritmuszavarban szenvedő betegek, akiknek már hagyott ki a szívük. Ráadásul ha szex közben ér bennünket a halál, akkor a partnerünknek mindezt végig kell néznie, ami az ő szempontjából nagyon szörnyű lehet.

Kihűlés

Az újságíró nem meglepő módon arra jutott, hogy kihűlés következtében meghalni szörnyű kínokkal jár. Elsőként csak a didergés jelentkezik, majd hallucináció, 34 fokos testhőmérsékletnél pedig amnézia. A test a dermesztő hidegtől folyamatosan hűl ki, de halál csak 17 fokos testhőmérsékletnél áll be, addig pedig borzasztó szenvedés során jutnak el a szerencsétlenül járt emberek.

A szerző utánajárt, mi a legjobb mód a halálra Forrás: Shutterstock

Vízbefulladás

Szintén szörnyű kínokat élnek át azok is, akik vízbe fulladnak. A szerző azt írja, az emberek tíz százaléka gégefő-görcsöt kap, így azelőtt meghal, mielőtt a víz a tüdőbe kerülne. Ugyanakkor a többiek addig „lélegzik be" a vizet, míg meg nem halnak.

Lefejezés

Nincs gyorsan és fájdalommentesebb halál, mintha valakit lefejeznek. Ez az, amit senki nem él túl, és a lefejezés után legfeljebb pár másodpercig marad az ember tudatánál.

Akit álmában ér a halál

Bár azt gondolnánk, ez viszonylag gyakori, nem így van. Van, aki szívrohamot kap álmában, de még ő is felébred a hirtelen fájdalomtól. Alvás közben főleg az idősek esetében előfordulhat légzéskimaradás, esetleg érelpattanás, amely következtében nem ébrednek fel többé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.