Ritka betegség miatt nőttek hatalmas kezei az indiai fiúnak

betegség műtét iskola orvos India kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem vették fel iskolába sem az indiai kisfiút, Mohammad Kaleemet, akinek egy ritka betegség maitt hatalmasra nőttek kezei. Azt mondták, megijesztené a többi gyereket. Most megműtötték egyik kezét, ami még ígyis hatalmas, mégis könnyebbé teszi életét a beavatkozás.

A Goodfullness cikke szerint az Indiában élő Mohammad Kaleem 8 éves, kezei pedig kétszer akkorák mint a feje. A kisfiú a a gigantizmus egy ritka formájában, a makrodaktiliában szenved, szüleinek pedig nincs pénze arra, hogy orvoshoz vigyék. Az internetet azonban bejárta a története, így találkozhatott Dr. Raja Sabapathy-vel, aki talán tud segíteni helyzetén.

A fiút ugyanis iskolába sem vették fel mondván: megijesztheti a többi gyereket különös testi rendellenességével. Az orvos megműtötte egyik kezét, amely lényegesen kisebb lett, ám még ígyis sokkal nagyobb, mint egy ilyen idős gyermeké.

Az iskola igazgatója azt mondja, ha a másik kezét is megműtik, már járhat iskolába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.