A gerincvelői izomsorvadásos kisfiú, Ábris szépen fejlődik, 50 milliót forint gyűlt össze számára

betegség Ábris Belgium kórház gerinc gerincvelői izomsorvadás gyógyulás kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pár másodpercig már egyedül is tud ülni, és kerekesszékét is tudja hajtani Ábris, a 20 hónapos gerincvelői izomsorvadásos kisfió. Orvosai azt mondták, az 1 éves kort sem éri meg, azonban az injekcióknak hála, szépen fejlődik. A jóakarók 50 millió forintot gyűjtöttek össze a kezelésére. 

Belgiumban 6 injekciót kapott a 20 hónapos Ábris, ugyanis ott már van gyógymód a gerincvelői izomsorvadásra. Itthon orvosai azt mondták, hogy az 1 éves kort sem éri meg. Nemrég engedélyezték, hogy itthon is megkapja a 23 millió forintba kerülő következő ampullát, amit már a TB fizet - hangzott a csütörtöki RTL Híradóban.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az Áll az alku című műsor egyik játékosa, Nagy Dániel is Ábris kezelésére ajánlotta fel a nyereményét. Ábris a kezelésnek köszönhetően már pár másodpercig egyedül is tud ülni, és speciális kerekesszékével hajtani is tudja magát.

A jóakarók 50 millió forintot gyűjöttek össze számára, amiből a kezeléseket fedezték. Bár az injekciókat ingyen kapta Belgiumban, de a kórházi tartózkodás számláit ki kellett fizetni, valamint adományként egy nagyobb összeget kellett adniuk a kórháznak az ingyen injekciókért cserébe, hogy újabb gyerekeknek tudjanak segíteni. Valamint a számára szükséges eszközök is drágák, a kerekesszéke is majdnem 1 millió forintba kerül, édesanyja pedig egyedül neveli.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.