Kiderült, az esti zuhanyzás sokkal egészségesebb, mint a reggeli

Forrás: Shutterstock -
tisztálkodás reggel zuhany fürdés Este
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kétféle típusa van az embereknek: akik reggel, és akik este zuhanyoznak. Most kiderült, utóbbiak csinálják helyesen.

Bár a reggeli zuhany ébresztőleg hathat az emberre, mégis szerencsésebb este lefürdeni és tisztán bújni az ágyba.

Dr. Samer Jaber New York-i bőrgyógyász úgy véli, különösen a tavaszi-nyári időszakban érdemes az esti zuhanyzást választani, mert ekkor jobban megtapadnak a bőrünkön a különböző pollenek és szennyeződések, amiket mindenképp le kellene mosnunk magunkról azelőtt, hogy ágyba bújnánk.

A szakember a DailyMail elmondta azt is, különösen fontos, hogy az arcunkat megtisztítsuk azelőtt, hogy nekidőlnénk a párnának, hiszen csak így kerülhetjük el a pattanások kialakulását.

Este érdemes zuhanyozni Forrás: Shutterstock

Arról nem is beszélve, hogy az esti zuhanyzás elősegítheti a jó alvást. Ha lefekvés előtt 90 perccel lefürdünk, akkor a testünknek még van ideje újra visszahűlni azután, hogy a vízsugárral felhevítettük azt. A zuhanyzással ráadásul csökkenthetjük a szervezetünk kortizol-szintjét, tehát megszabadulhatunk a bennük lévő stressztől is.

Ahol élmény a fogászati kezelés: mesebeli gyermekrendelők http://www.life.hu/drlife/20180419-gyermek-fogaszati-beavatkozasok-megoldasok-rendelok.htmlTegye fel a kezét, aki gyermekkorában nem rettegett a fogorvostól! Gyanús, hogy a kezek többsége ezúttal szorosan a testek mellett lapul. Nem is csoda: ki ne emlékezne az iskolai fogászatokat átjáró fertőtlenítő szagára, a folyton visító fúró borzalmas hangjára? Szerencsére a mi gyermekeink már jobb helyzetben vannak: manapság számos olyan jól felszerelt, barátságos fogászati rendelő van, ahol a megnyugtató hangú, mosolygós doktor néni olyan észrevétlenül és fájdalommentes eljárásokkal dolgozik, hogy a gyerekek örömmel térnek vissza hozzá minden egyes alkalommal. Dr. LifeOrigoDr. Horváth József rákkutató üzent Caramelnek és kislányának, Szofinakhttp://www.life.hu/drlife/20180421-dr-horvath-jozsef-rakkutato-uzent-caramelnek-es-kislanyanak-szofinak.htmlDr. Horváth József rákkutató támogatásáról biztosította Caramelt és kislányát. A kis Szofinál nemrég leukémiát diagnosztizáltak az orvosok. Dr. Life--"1023 órát voltam lélegeztetőgépen"http://www.life.hu/drlife/20180418-torokgyulladasnak-gondoltak-majdnem-meghalt-bernadett.htmlBernadett széles mosollyal köszönt, amikor megérkezem az otthonához. Ma már nyomát sem látni rajta annak, hogy 15 évvel ezelőtt az életéért küzdött, pedig minden egy egyszerű torokgyulladással kezdődött. Legalábbis ő azt gondolta... Dr. LifeOrigoCharlize Theron depressziójáról vallotthttp://www.life.hu/drlife/20180420-charlize-theron-depressziojarol-vallott-hizas.html23 kilót hízott egy szerep kedvéért Charlize Theron. A színésznő most bevallotta, az egészségtelen ételektől depressziós lett. Dr. LifeOrigoEzt árulja el születési hónapja Katalin és Vilmos harmadik babájárólhttp://www.life.hu/drlife/20180420-ezt-arulja-el-szuletesi-honapja-katalin-es-vilmos-harmadik-babajarol-aprilis.htmlKiderült, milyen betegségekre lehet hajlamos Katalin hercegné és Vilmos herceg harmadik gyermeke. Dr. Life--Majoros Hajnalkát nyitott hasfallal műtötték, újra tetszik neki, amit a tükörben láthttp://www.life.hu/drlife/20180419-majoros-hajnalkat-nyitott-hasfallal-mutottek-ujra-tetszik-neki-amit-a-tukorben-lat.htmlGyógytornászhoz jár műtéte után Majoros Hajnalka, azaz Dundika. Nyitott hasfallal operálták 2 hónappal ezelőtt, utána pedig az egész család lebetegedett. Azt mondja: újra jó érzés, amikor tükörbe néz. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.