George H. Bush intenzív osztályra került: túl van az életveszélyen

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Patrick Smith -
intenzív osztály George H. Bush vérmérgezés kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
George H. Bush az intenzív osztályra került, miután eltemette feleségét, Barbara Bush-t. A volt amerikai elnök már túl van az életveszélyen.

George H. Bush egykori amerikai elnök szombaton temette el feleségét, Barbara Bush-t, másnap pedig kórházba szállították a véráramába jutott fertőzés miatt. A houstoni metodista kórházban ápolják a volt elnököt, Jim McGrath, az intézmény szóvivője nyilatkozott az állapotáról. Elárulta, George H. Bush szervezete jól reagál a kezelésekre, már túl van az életveszélyen.

Kórházba került az egykori elnök Forrás: AFP/2017 Getty Images/Patrick Smith

Kórházba szállításakor azonban még nagyon válságos állapotban volt, ugyanis a véráramba került fertőzés vérmérgezést okozott. Lezuhant a vérnyomása, így többször is kérdésessé vált, vajon túléli-e a mérgezést, de hétfőre sikerült stabilizálni az állapotát.
George Herbert Bush 1989 és 1993 között volt az Egyesült Államok elnöke, azelőtt Ronald Reagan mellett az alelnök tisztségét látta el. Legidősebb fia, George W. Bush az Egyesült Államok 43. elnöke, másik fia, Jeb Bush pedig két ciklusban Florida kormányzója volt, aki a 2016-os elnökválasztáson harcba szállt a republikánusok elnökjelöltségéért is - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.